KHN: Meer ruimte voor innovatie is goed, maar zorg wel voor gelijk speelveld

Minister Kamp heeft op 20 juli jl. een brief gestuurd naar de Tweede Kamer. Hierin stelt hij voor om wet- en regelgeving die innovatie belemmert aan te passen. Wat staat er in de brief van Kamp en hoe raakt dit de horeca?

Last van wespen? Zo houdt u ze op afstand

Voorkom ongewenste gasten op uw terras. KHN ondersteunt u in de strijd tegen wespen met tips en korting op wespenbestrijding.

Biercontracten: tips en tricks

Deze week in ‘Hart van de Horeca’ vertellen horecaondernemers Maarten Hinloopen uit Den Haag en Erik Derksen uit Utrecht over hun ervaringen met de brouwers.

Wat betekenen de nieuwe ontslagregels voor mij als horecaondernemer?

De ontslagregels zijn veranderd. KHN neemt de belangrijkste wijzigingen met u door.

Ontvang ik een vergoeding voor het opleiden van een leerling?

Vraag voor 16 september subsidie aan via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Nieuws

KHN: Meer ruimte voor innovatie is goed, maar zorg wel voor gelijk speelveld

22-07-2015
-
Minister Kamp heeft op 20 juli jl. een brief gestuurd naar de Tweede Kamer. Hierin stelt hij voor om wet- en regelgeving die innovatie belemmert aan te passen. Wat staat er in de brief van Kamp en hoe raakt dit de horeca?

Last van wespen? Zo houdt u ze op afstand

24-07-2015
-
Voorkom ongewenste gasten op uw terras. KHN ondersteunt u in de strijd tegen wespen met tips en korting op wespenbestrijding.

Biercontracten: tips en tricks

21-07-2015
-
Deze week in ‘Hart van de Horeca’ vertellen horecaondernemers Maarten Hinloopen uit Den Haag en Erik Derksen uit Utrecht over hun ervaringen met de brouwers.

Wat betekenen de nieuwe ontslagregels voor mij als horecaondernemer?

21-07-2015
-
De ontslagregels zijn veranderd. KHN neemt de belangrijkste wijzigingen met u door.

Ontvang ik een vergoeding voor het opleiden van een leerling?

21-07-2015
-
Vraag voor 16 september subsidie aan via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Over KHN

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is de grootste horeca brancheorganisatie in ons land. Met 245 afdelingen door heel Nederland vertegenwoordigen wij bijna 20.400 horecaondernemers met bijna 200.000 horecamedewerkers. Wij staan voor een professionele en toekomstbestendige horecabranche. Onze leden ondersteunen wij door lobby, advies en financiële ledenvoordelen. Zo maakt KHN zich sterk voor de horeca.

Belangenbehartiging

Een goed ondernemersklimaat staat bij KHN centraal. Dat begint bij belangenbehartiging: wij lobbyen bij beleidsmakers van lokaal tot (inter)nationaal niveau, om financiële lasten en overdreven regels voor de horeca te beperken. Wij informeren onze leden op een begrijpelijke manier over relevante horecawetgeving en leveren praktische tools om hiermee om te gaan.

Advies

Ondernemers kunnen bij KHN terecht als zij vragen hebben over wetgeving of managementzaken waar ze zelf niet uitkomen. Voor ingewikkelde kwesties heeft KHN bedrijfsadviseurs en juristen in dienst. Daarnaast helpen wij onze ondernemers zich voor te bereiden op de toekomst. We houden marktcijfers, ontwikkelingen en opkomende trends in de gaten om onze leden te inspireren tot nieuwe ideeën en ontwikkelingen.

Ledenvoordelen

Naast belangenbehartiging en persoonlijk advies maakt KHN afspraken met diverse horecaleveranciers zoals Buma, Sena, leveranciers van energie en verzekeringen. Op deze manier profiteren KHN-leden van hoge kortingen en zorgen we ervoor dat onze leden -van klein tot groot- meer onder de streep overhouden.

Blog

Is de Wet werk en zekerheid wel zo zeker?

Blog Toon Naber, voorzitter KHN.  Het kán u niet ontgaan zijn: er is veel ‘gedoe’ over de nieuwe Wet werk en zekerheid en cao’s. Vele bedrijfstakken roeren zich aan het Binnenhof: van schilders tot politieagenten. Ook wij als horeca laten van ons horen, want ook wij zien weinig heil in de nieuwe wet.

Column

#DamnFoodWaste

Column Marcel Hansen - 2,5 miljard euro. Dat bedrag gooien we (horeca, producenten en supermarkten) met z’n allen jaarlijks in de vuilnisbak. En thuis gooien we als consument ook nog eens jaarlijks zo’n 50 kilo (€150 per persoon) weg. Damn Food Waste vraagt aandacht voor dit probleem en organiseerde op 14 juni een lunch in Rotterdam.

https://twitter.com/khn 563635537261907969