Het plan om het btw-tarief van 6 procent af te schaffen is funest voor de gastvrijheidssector. Daarom start 22 juni de actie 'Nee tegen meer btw!' Ondernemers vragen hun gasten om hun digitale stem te laten horen via www.neetegenmeerbtw.nl, de Facebookpagina of een vakantiefoto te twitteren met #neetegenmeerbtw. Ook KHN doet mee!

Nee tegen meer btw

Gastvrijheidsondernemers gaan actie voeren om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen bij de consumenten die ook -Nee tegen meer btw- willen. Via twitter, facebook en flyers bij bedrijven worden consumenten opgeroepen hun stem uit te brengen op www.neetegenmeerbtw.nl. Eind augustus worden de stemmen geteld en aangeboden aan de Tweede Kamer.

Verlies van omzet en banen

Gastvrijheidsorganisaties, waaronder KHN, lieten samen onderzoek doen naar de effecten van het schrappen van het lage btw-tarief. Onderzoeksinstituut NYFER berekende dat afschaffing van het 6 procent btw-tarief een verlies van 55.000 banen voor de sector betekent. Het kabinet houdt vast aan zijn voornemen terwijl ervaring met soortgelijke maatregelen in andere EU-landen laat zien dat de btw-opbrengst meestal tegenvalt, en ook de kosten van sociale zekerheid hoger uitvallen. Daarom is het onbegrijpelijk dat het kabinet doorgaat op deze koers.

Stemmen!

Om hun stem uit te kunnen brengen kunnen consumenten terecht op www.neetegenmeerbtw.nl. Zij kunnen ook de facebookpagina liken en delen en een vakantiefoto twitteren met #neetegenmeerbtw.