Iedere ondernemer maakt het wel eens mee: een medewerker valt uit door ziekte. Dit brengt een aantal wettelijke verplichtingen en (financiële) risico’s met zich mee. Rompslomp waar je niet op zit te wachten. De Ziekengeldverzekering van Nationale-Nederlanden –partner van KHN – dekt het financiële risico van je loondoorbetalingsverplichting van zieke werknemers en helpt je bij de wettelijke verplichtingen. Zodat je kunt doen, waar je goed in bent: ondernemen!
Een belangrijke aanvulling op de Ziekengeldverzekering van Nationale-Nederlanden is het Horeca Verzuimloket. Via dit loket krijg je antwoord op al je vragen en ontvang je in geval van verzuim direct hulp van specialisten die de horeca kennen. Deze aanpak werkt! Het verzuimpercentage binnen de horecabranche bedroeg in 2020 gemiddeld 3,3%. Bij het Horeca Verzuimloket was dit 2,6%. Het landelijk verzuimpercentage was 4,7%.
Nationale-Nederlanden biedt inzichten over verzuim op basis van jarenlange kennis, ervaring en data. Wij staan niet voor niets al 175 jaar garant voor de financiële zekerheid van miljoenen Nederlanders. Graag delen wij onze inzichten over het verkorten en voorkomen van verzuim. En als het toch een keer misgaat? We vroegen Kantar om te onderzoeken, onder ruim 1.000 leidinggevenden in Nederland, wat werkgevers doen als een werknemer uitvalt. Een aantal vragen en antwoorden uit dit onderzoek van 16 augustus 2021 delen we in een infographic.
Wil je meer informatie over het verzuimpakket van Nationale-Nederlanden voor KHN-leden? Kijk dan hier. Als je onderstaand contactformulier invult, neemt Nationale-Nederlanden vrijblijvend contact met je op. Je kunt ook contact opnemen met KHN Verzuim of je eigen verzekeringsadviseur.