Over KHN

KHN maakt zich sterk voor de horeca, geeft persoonlijk advies en biedt financieel voordeel

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is de grootste horeca brancheorganisatie in ons land. Wij vertegenwoordigen ruim 20.000 horecaondernemers met bijna 200.000 horecamedewerkers en zetten ons in voor een professionele en toekomstbestendige horecabranche. Onze leden ondersteunen wij door lobby, advies en financiële ledenvoordelen. Zo maakt KHN zich sterk voor de horeca.

Een goed ondernemersklimaat staat bij ons centraal. Dat begint bij belangenbehartiging: wij lobbyen bij beleidsmakers van lokaal tot (inter)nationaal niveau, om financiële lasten en overdreven regels voor de horeca te beperken. Wij informeren onze leden op een begrijpelijke manier over relevante horecawetgeving en leveren praktische tools om hiermee om te gaan.

Ook kunnen ondernemers bij ons terecht als zij vragen hebben over wetgeving of managementzaken waar ze zelf niet uitkomen. Voor ingewikkelde kwesties heeft KHN bedrijfsadviseurs en juristen in dienst. Daarnaast helpen wij onze ondernemers zich voor te bereiden op de toekomst. We houden marktcijfers, ontwikkelingen en opkomende trends in de gaten om onze leden te inspireren tot nieuwe ideeën en ontwikkelingen. Ook stimuleren wij uitwisseling tussen ondernemers: we kunnen immers ook veel leren van elkaar!

Naast belangenbehartiging en persoonlijk advies maakt KHN afspraken met diverse horecaleveranciers zoals Buma, Sena en bijvoorbeeld leveranciers van energie en verzekeringen. Op deze manier profiteren KHN-leden van hoge kortingen en zorgen we ervoor dat onze leden -van klein tot groot- meer onder de streep overhouden.

Zo maakt KHN zich sterk voor de horeca.