Afdeling Almere

KHN afdelingsnieuws

Basistraining Bhv (1 dag) en E-learning 18 maart in Dronten

25-02-2019
-

Elk bedrijf is verplicht om maatregelen te treffen voor interne hulpverlening. Wil je als horecaondernemer je bhv-diploma halen? Of je medewerkers opleiden tot bhv’er? KHN biedt in samenwerking met Chubb Fire & Security een eendaagse bhv-training met e-learning aan.

Cursus Arbeidsrecht 'Personeel in de horeca' (1 dag) 4 maart in Woerden

21-01-2019
-

Waar moet je op letten bij het aannemen van personeel? Wat zijn jouw rechten en plichten bij ziekte van een medewerker? Hoe bouw je een correct personeelsdossier op en wanneer kun je iemand ontslaan? Welke bijzondere regels gelden voor personeel in de horeca?

Convenant Veilig en gezond uitgaan 2019-2021 in Almere

21-12-2018
-

Op 19 december 2018 tekenden ondernemers, politie en gemeente het convenant Veilig en Gezond Uitgaan 2019-2021. Ieder weekend komen duizenden bezoekers naar het centrum van Almere. Er zijn tal van cafés, clubs, eetcafés; kortom voor ieders wens is wat te beleven.

Lokaal horecanieuws in de media

Dunkin' introduceert nieuwe huisstijl in Nederland

19-02-2019 - De eerste Europese Dunkin' winkel, zonder Donuts, wordt in Almere geopend. Vorig jaar schrapte de fastfoodketen het woord Donuts uit zijn naam ter introductie van de nieuwe strategie. Met de nieuwe strategie van Dunkin' verlegt de keten de aandacht van het iconische broodje naar de fairtrade koffie en andere dranken. Dit onderdeel vormt nu al ongeveer zestig procent van de omzet.

Politiek buigt zich over BuitenHuis na klachten van omwonenden

18-02-2019 - De gemeenteraad van Almere gaat binnenkort discussiëren over de verhuizing van het BuitenHuis in Almere Buiten. Het onderwerp wordt op de politieke agenda gezet omdat buurtbewoners meer dan 50 handtekeningen hebben verzameld.  Het BuitenHuis is een containergebouw dat tijdelijk op een veld achter het station van Almere Buiten was geplaatst. Daar fungeerde het als een buurthuis. Op die plek komen winkels en een hotel, waardoor het BuitenHuis moest verhuizen.

Start inclusiecampagne 'Guusje'

18-02-2019 - Woensdag 13 februari gaf wethouder Jerzy Soetekouw in Café op 2 het officiële startsein van de inclusiecampagne 'Guusje'. Het doel van de campagne is om inwoners van Almere bewust te maken dat mensen met een beperking moeten kunnen meedoen in de samenleving. De campagne bestaat uit een aantal cartoons ('Guusjes') voor in de krant, op posters en setjes ansichtkaarten. De Guusjes laten in een oogopslag zien waar mensen met een beperking figuurlijk, maar soms ook letterlijk tegenaan lopen.