190

Voedselverspilling

De situatie

Jaarlijks verspilt de horeca rond de 55.000 ton aan voedsel. Voedselverspilling vindt zowel plaats in de keuken als bij de gast. Een groeiend aantal horecaondernemers zet zich in om zo min mogelijk voedsel weg te gooien.

De ‘doggybag’ heeft binnen de discussie over voedselverspilling een vrij prominente plek en wordt genoemd als dé oplossing voor reductie ervan. Dit terwijl onderzoek uitwijst dat het grootste deel van de verspilling in de mise-en-place gebeurt.

Standpunt KHN Voedselverspilling

KHN vindt dat voedselverspilling moet worden teruggebracht, maar dat ondernemers vrij zijn om hierop actie te ondernemen. De focus bij voedselverspilling in de horeca moet wat ons betreft liggen op de mise-en-place en de portiegrootte.

KHN vindt dat het meten van voedselverspilling niet verplicht kan en moet worden. Maatregelen tegen voedselverspilling moeten altijd kansen bieden, ofwel een business case laten zien.

Terug

https://twitter.com/khn 787936653616742400