Wat betekent de Brexit voor jouw bedrijf? Doe de Brexit Impact Scan

Op 29 maart 2019 verlaat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie. Dit heeft veel gevolgen voor ondernemers. En misschien ook wel voor jou als horecaondernemer. Met de Brexit Impact Scan kun jij testen of deze Brexit jouw bedrijf raakt en zie je welke acties je kunt ondernemen.

Met de Brexit Impact Scan breng je op een eenvoudige en laagdrempelige manier de mogelijke gevolgen van de Brexit voor jouw bedrijf in kaart. Zo zie je snel waar de risico’s zitten voor jouw zaak, maar zeker ook waar kansen liggen. Doe de scan!

Mogelijke gevolgen voor horecaondernemers

  • Gasten van en naar het Verenigd Koninkrijk en beperkingen zoals visa aanvragen, etc.
  • Heb je medewerkers in dienst uit het VK of huur je medewerkers in met een VK-paspoort? Wat betekent dit voor arbeidscontracten en zorgverzekering? Moeten er dan verblijfsvergunning en werkvergunning (GVVA) worden aangevraagd voordat er mag worden gewerkt?
  • Inkopen in de VK? Hoe zit dat met invoeren en douane: procedures en invoerheffingen?

Begin op tijd!

Een Brexit lijkt nog ver weg, maar het is belangrijk dat je je nu al goed voorbereid. Ga naar brexitloket.nl en doe de scan.

Kunnen jouw medewerkers met een VK-nationaliteit in Nederland blijven wonen en werken?

Ja, als er een akkoord wordt gesloten en het terugtredingsakkoord in werking treedt, kunnen zij gewoon in Nederland blijven wonen en werken. Als er geen akkoord komt dan stelt Nederland hiervoor een soepele overgangsperiode van 15 maanden in. Lees verder op rijksoverheid.nl.

Kunnen gasten met een VK-nationaliteit van en naar Nederland blijven reizen?

Ja, als er een akkoord komt of niet, blijven de EU-paspoorten nog tot 2020 of 2021 geldig. De VK valt ook nu al buiten het Schengengebied. Lees meer hierover op de site van de Rijksoverheid.

Meer informatie en handige links

Terug
Enquete
Doe de Personeelsscan
KHN Energiewet App banner

https://twitter.com/khn 787936653616742400