Afdeling Castricum

KHN afdelingsnieuws

Verslag overleg coördinatoren strandverenigingen Noord-Holland 22 mei

03-06-2019
-

Op 22 mei heeft een overleg plaatsgevonden met de vijf coördinatoren van de strandverenigingen in Noord-Holland. Strandpaviljoen Deining was gastheer tijdens deze vergadering. Onderstaand treffen jullie de overgebleven punten aan en de koppelingen naar de diverse onderliggende stukken.

Basistraining Bhv (1 dag) en E-learning 17 juni in Alkmaar

03-06-2019
-

Elk bedrijf is verplicht om maatregelen te treffen voor interne hulpverlening. Wil je als horecaondernemer je bhv-diploma halen? Of je medewerkers opleiden tot bhv’er? KHN biedt in samenwerking met Chubb Fire & Security een eendaagse bhv-training met e-learning aan.

Succesvolle kick-off Horeca Academie Noord-Holland-Noord

23-05-2019
-

Op dinsdag 21 mei vond de kick-off plaats van de Horeca Academie Noord-Holland-Noord tijdens een geslaagde middag met een goede opkomst van diverse horecaondernemers en andere belanghebbenden.

Heemskerkse ondernemers houden zich aan leeftijdsgrens alcohol

11-04-2019
-

In maart van dit jaar zijn in opdracht van de burgemeester mystery guests ingezet voor controles op de Drank- en Horecawet. De mystery guests hebben in diverse supermarkten en slijterijen gecontroleerd of de leeftijdsgrens voor het verkopen van alcohol wordt nageleefd.

Update project “Versterking winkel en verblijfsgebieden Castricum”

08-04-2019
-

Graag informeren we je over de stand van zaken met betrekking tot het project “Versterking winkel en verblijfsgebieden Castricum”. Er is veel gebeurd en hard aan het programma gewerkt. Een aantal projecten is inmiddels uitgevoerd. Hieronder vind je een korte samenvatting. 

In 9 stappen naar Excellent cameratoezicht via de gratis scan voor ondernemers in Noord-Holland

26-03-2019
-

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen camera’s in Nederland zijn. Camera’s om ondernemers, burgers en hun eigendommen te beschermen. In meer dan de helft van de gevallen blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze daardoor niet door de politie worden gebruikt om daders op te sporen.

Politiek en horeca Noord-Holland: het is tijd dat er één overheidsloket voor strandondernemers komt

08-03-2019
-

Er moet zo snel mogelijk één loket komen waar strandondernemers in Noord-Holland al hun vergunningen kunnen regelen. Daarmee moet er een eind komen aan de wirwar van overheidsloketten waar strandondernemers nu mee te maken hebben. Dit was één van de uitkomsten van het politieke debat dat KHN Noord-Holland dinsdagavond 6 maart in De Nadorst in Blokker organiseerde.

Verslag ALV Castricum 12 februari bij Wier&Ga

18-02-2019
-

Op dinsdag 12 februari 2019 vond de algemene ledenvergadering plaats van KHN Castricum. Als locatie was gekozen voor Wier&Ga Eten en Drinken. Een gezellig, eigentijds restaurant op het Bakkerspleintje in Castricum. De opkomst was aan de lage kant, maar dat deed niet af aan de inbreng van de aanwezigen.

Koopstroomonderzoek 2018: Online shoppen vooral effect op middelgrote centra

15-02-2019
-

Het aantal mensen dat online winkelt, blijft nog steeds toenemen. Dat heeft met name effect op middelgrote winkelcentra. Winkels in deze gebieden zien hun omzet teruglopen. Dat is een van de conclusies uit het ‘Randstad Koopstromenonderzoek 2018’. Opvallend is dat de grote centra hun positie juist verstevigen.

Veel ideeën voor arbeidsmarkt in de Kop van Noord-Holland

14-02-2019
-

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst van het Groot Bestuurlijk Overleg (GBO) op vrijdag 8 februari zijn ruim 120 deelnemers met elkaar aan de slag gegaan met actuele vraagstukken op het gebied van werk. Dat heeft een aantal goeie ideeën opgeleverd. Het winnende team met het beste idee van een Talent Adoptieplan (TAP) verdient de enorme wisselbeker.

Lokaal horecanieuws in de media

"Dan ben je pas 6 jaar en al een bekende Akerslootse"

15-06-2019 - Donderdag 13 juni reikte de ENVOZ, samen met de STA UK, om 17.00 uur haar 1 miljoenste internationale ABC zwemdiploma uit. Dit diploma werd uitgereikt aan Jill Schouten (6), een leerling van de Zwemschool Willem Franke Particulier Zwemonderwijs in het zwembad van het van der Valk hotel in Akersloot. Voor deze handeling kwamen Dave Candler (CEO van de STA) en Kayle Burgham (Head Development STA) over uit Engeland.

Fletcher Hotel Heiloo; tribune voor spetterende optredens en dinnershows

14-06-2019 - Ten eerste is het op zaterdag 15 juni zover; met optredens door heel Europa en popbladen waarin ze verkozen worden tot 'De beste ABBA Tribute band van Europa', is het Fletcher Hotel Heiloo aanstaande zaterdag het toneel van het optreden van deze band. Dancing Queen, Waterloo, The Winner Takes It All, stuk voor stuk klassiekers waarmee ABBA tussen 1972 en 1982 een onuitwisbare indruk achterliet. Met meer dan 370 miljoen verkochte platen wereldwijd, is het één van de meest succesvolle bands ooit.

Castricumse paviljoens genomineerd voor titel 'Duurzaamste strandpaviljoen'

14-06-2019 - Drie Castricumse strandpaviljoens maken kans op de eretitel 'Duurzaamste strandpaviljoen'. Het gaat om Club Zand, Deining Eten en Drinken en Zoomers; drie van de vier paviljoens op het strand van Castricum. Ook het Strandhuis (Wijk aan Zee) en Beachinn (IJmuiden) zijn genomineerd in de categorie 'Duurzaamste strandpaviljoen'. Via www.strandverkiezingen.nl kunnen bezoekers van 3 tot en met 7 juli hun stem uitbrengen. De winnaar wordt op 30 juli in Zandvoort gehuldigd.