Afdeling Amsterdam

KHN afdelingsnieuws

Workshop Klantgerichtheid in gastvrijheidsindustrie op 22 mei in Amsterdam

24-04-2018
-

Als horecaondernemer wilt u een professionele indruk achterlaten bij uw gasten. KHN Amsterdam organiseert een interactieve workshop Klantgerichtheid in de gastvrijheidsindustrie. Deze workshop van een dag zorgt ervoor dat uw gast een positieve ervaring overhoudt aan het contact met de medewerker en het bezoek aan de horecagelegenheid.

Digitaal Nachtregister Amsterdam – De stand van zaken

24-04-2018
-

Zoals bekend heeft de gemeente Amsterdam een digitaal nachtregister ingevoerd. Op dit moment is circa 70% van de hotels aangesloten. Begin april heeft wethouder Udo Kock een brief uitgestuurd om alle hotels te informeren over de stand van zaken. In deze brief kondigt hij aan dat het digitale nachtregister verankerd zal worden in nachtregisterbeleid en dat deelname verplicht wordt voor alle vormen van logies, dus ook voor B&B’s en vakantieverhuur.

Toerisme in Nederland groeit, becijfert ABN-AMRO

24-04-2018
-

Toerisme in Nederland zit fors in de lift en daar profiteert de horeca van. Volgens de Sectorprognose Leisure van bank ABN-AMRO steeg het aantal buitenlandse toeristen die in een Nederlands hotel overnachtten in vijf jaar tijd met bijna 50 procent. Restaurants en fastfoodzaken presteren ruim boven het niveau van voor de crisis, alleen de cafésector blijft achter.

Bezettingsgraad Amsterdamse hotels blijft waarschijnlijk op zelfde niveau

24-04-2018
-

De Nederlandse hotelmarkt heeft opnieuw een uitstekend jaar achter de rug. Uit onderzoek van Horwath HTL blijkt dat de bezettingsgraad van de hotels in 2017 is gestegen, terwijl ook de gemiddelde kamerprijs weer toenam. Voor 2018 wordt een verdere groei verwacht van zowel bezettingsgraad als kamerprijs, naar  recordhoogte. Voor de Amsterdamse hotels blijft de bezettingsgraad waarschijnlijk op hetzelfde niveau.

Pim Evers gekozen tot nieuwe voorzitter van KHN Amsterdam

18-04-2018
-

Maandag 16 april jl. is Pim Evers tijdens de Algemene Ledenvergadering van KHN Amsterdam gekozen als nieuwe voorzitter. Pim Evers begon zijn carrière in de IT- en Communicatiesector en is sinds 2011 mede-eigenaar van 10 horecazaken in Amsterdam.

Gemeente start integrale controle ondernemers Leidsebuurt

02-04-2018
-

De Leidsebuurt is een van de meest intensief gebruikte gebieden in de historische binnenstad en beschermd stadsgezicht. Het is belangrijk dat uw bedrijf veilig is en past in het bestemmingsplan. Ook moet u voldoen aan de milieuregels en de reclame-/welstandseisen die zijn beschreven in de nota “De schoonheid van Amsterdam” van de gemeenteraad. De gemeente komt eens in de zoveel jaar in elke buurt controleren.

KHN Amsterdam verzet zich tegen cash-verbod bij VIP-tafels

29-03-2018
-

De gemeente Amsterdam heeft 13 februari een nieuw beleid Nadere regels VIP-tafels in de horeca vrijgegeven voor inspraak. KHN heeft hier haar zienswijze op ingediend. 

Onderwijsdagen 2018 in Amsterdam wederom een succes

27-03-2018
-

KHN Amsterdam heeft voor de vijfde keer de Onderwijsdagen georganiseerd. Dit initiatief is ontstaan door een samenwerking met 5 horecaonderwijsinstellingen in Amsterdam. Doel is om theorie en praktijk beter op elkaar aan te laten sluiten en mensen uit de praktijk en theorie kennis met elkaar te laten maken.

Ombudsman komt met nieuwe bevindingen overlast in de binnenstad

14-03-2018
-

De gemeentelijke ombudsman bracht begin maart een rapport naar buiten over de effecten van de maatregelen die de gemeente heeft genomen om klachten van bewoners in de Leidsebuurt te verminderen.

Gratis juridisch spreekuur KHN Amsterdam 9 april 2018

14-03-2018
-

Elke eerste maandag van de maand is er een gratis juridisch spreekuur van 14.00 uur tot 16.00 uur op ons kantoor aan de Amstel 138 (om de hoek bij het Rembrandtplein).    

Lokaal horecanieuws in de media

Antisemitisme komt niet met migratie overwaaien

25-04-2018 - Leo Lucassen is Directeur Onderzoek van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) en hoogleraar aan de Universiteit Leiden. Annemarike Stremmelaar is verbonden aan het Leiden University Centre for the Study of Islam and Society (LUCIS). In Amsterdam sloeg een man de ruiten in van een Joods restaurant, in Berlijn werd onlangs een man met een keppeltje in elkaar geslagen.

Granaat blijft reden voor vier weken sluiting

25-04-2018 - Horecazaken in Amsterdam gaan minimaal vier weken dicht als er een handgranaat voor de deur wordt gevonden. Er was sprake van dat de automatische sluiting afgeschaft zou worden omdat criminelen hier misbruik van zouden maken, maar dat wil waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) niet. Hij kortte de sluitingsduur begin dit jaar al in van drie maanden naar vier weken.

Ruimte voor Amsterdam Entree

25-04-2018 - Een ruimtelijker plein voor Amsterdam Centraal betekent ook dat trams dichter langs de bebouwing komen. DGMR onderzoekt de consequenties daarvan.  Rondvaartboten krijgen meer ruimte voor het centraal station in Amsterdam. Bussen en trams blijven komen en gaan op nieuwe sporen. Het spoor schuift op naar de hotels en andere gebouwen die aan de Prins Hendrikkade staan. Welke trillingshinder zij van langsrijdende trams gaan ondervinden, onderzoekt DGMR.