Horeca Trendgids 2012

Gratis digitaal magazine waarin horecavakmensen hun visie geven op de horeca in 2012

image-library

Trendgids.com bevat zeven trendwerelden met verschillende horecatrends en inspirerende artikelen van de hand van o.a. trendwatcher Hans Steenbergen, Hugo Maat van Koninklijke Horeca Nederland, Marjolein van Spronsen van Van Spronsen & Partners en Marjon Prummel van o.a. Horeca Entree. Allen geven een eigen kijk op de ontwikkelingen binnen de horeca en de kansen die er liggen.

DOWNLOAD HORECA TRENDGIDS 2012 (PDF | 9 Mb)

Koester je fans

Loyaliteits-marketingspecialist Guido Cramer geeft zijn visie over het aangaan van een band met je gasten. De meest krachtige reclamevorm is mond-tot-mond die tegenwoordig niet alleen maar face-to-face, maar ook plaatsvindt op Facebook en Twitter, aldus Cramer.

Meer trends

Een innovatie die volgens de Trendgids echt doorbreekt in 2012 is de tablet menukaart, een interactieve en dynamische variant van de papieren menukaart. Er is meer: gasten wensen meer informatie over producten op de kaart, snelheid is key bij de keuze voor een lunch, oma's keuken is terug, ballen zijn hot en gekoelde rode wijn is wellicht de nieuwe zomerhit.

"Trendwoorden die we gaan terugzien in 2012 zijn onder andere Limoncello, snelheid, Quinoa, loyaliteit, single-vriendelijk, pastis en tapwater. Verder kan de horeca zich beter meer richten op gezonde producten op de kaart, blijken biertuinen in opkomst, is de alleenstaande een vaak vergeten doelgroep, verlangen consumenten naar het bekende en is alcoholvrij bier bezig aan een echte doorbraak."

De gids

Trendgids.com is een vrijwilligersinitiatief van diverse horecavakmensen die willen informeren over kansen en mogelijkheden in 2012. De Trendgids vertegenwoordigt niet de visie van een enkele expert, maar draait juist om die veelheid aan visies. Dat geeft Trendgids.com zijn eigen karakter en maakt het interessant en uniek.

"Trendgids.com is bedoeld als inspiratiebron om ideeën op te doen die passen bij de visie en doelgroep van de horecaondernemer. Het geheel staat op Facebook waar lezers mee kunnen denken en tips kunnen delen", aldus initiatiefnemer Alexander Dolstra.


Als lid van KHN kunt u vijf dagen per week terecht bij Info & Advies. Aarzel niet om de telefoon te pakken als u met vragen zit: 0348 489411