Lunchen met Meesterkok Rudolph van Veen

Op 12 jarige leeftijd ging hij al naar de koksschool van Breda, waar hij vijf jaar later als ‘Best geslaagde leerling’ afzwaaide. Rudolph werd leerling bij het twee sterren restaurant ‘de Swaen’ van Cas Spijkers en ontwikkelde zich in enkele jaren tot allround chef en specialist in de patisserie.

Als lid van het ‘Nederlands Culinaire Team’ won hij medailles tijdens kook kampioenschappen in Sydney, Karlsruhe, Londen, Singapore, Basel en Frankfurt. Bovendien was hij initiatiefnemer en mede oprichter van het ‘Nederlands Patisserie Team’ waarmee hij drie maal Nederland vertegenwoordigde tijdens de ‘Coup du Monde de la Patisserie’in Lyon.

In 2000 werd Rudolph gevraagd als kok bij het televisieprogramma ‘Life & Cooking’ waarna meerdere programma’s volgde. In 2011 stond hij mede aan de basis van de foodzender ‘24Kitchen’. Hij tourde langs 26 grote theaters met zijn live show ‘Rudolph’s Christmas’.

Tevens is hij betrokken bij het online leefstijlplatform ‘FoodFirst Network’, presenteerde hij 24 Kitchen en opende hij in oktober 2020 zijn eerste echte bakery Rudolph's.

Rudolph is een enthousiast en luchtig verteller, spontaan en weet zijn culinaire kennis heel toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zijn persoonlijke interesses omvatten; koken, bakken, wijn, reizen, cultuur en gezondheid in combinatie met lekker genieten. Daarnaast sport hij actief (crossfit) om zichzelf topfit te houden.

Rudolph is ambassadeur van Stichting Kinderhulp.

Vind je het leuk om zijn persoonlijke verhalen te horen? Meld je dan nu aan voor de lunch met Rudolph.