Bij dance-events in horecagelegenheden

De gemeente Amsterdam heeft aanvullende eisen gesteld aan dance-events in horecagelegenheden. Zo moet het personeel een training volgen op het gebied van ‘Eerste Hulp Bij Drank en Drugsongevallen’ (EHBDD). KHN Amsterdam biedt in samenwerking met het Rode Kruis de training aan. Jij en/of jouw medewerkers leren om afwijkend gedrag te herkennen en adequaat te reageren.

Naast drankgebruik in het uitgaansleven komt het steeds vaker voor dat er drugs worden gebruikt. Met name bij dance-events in clubs en reguliere uitgaansgelegenheden is er een toename van het gebruik. Tijdens (grootschalige) festivals is het al heel gebruikelijk dat er goed gekwalificeerd personeel aanwezig is dat eerste hulp kan verlenen als daar reden toe is. Incidenten komen niet vaak voor maar als het gebeurt, is het belangrijk dat de aanwezige professionals adequaat kunnen reageren.

Voor wie?

De training is bedoeld voor horecaondernemers en hun medewerkers die met personen in aanraking kunnen komen die onder invloed verkeren van drank en/of drugs.

Inhoud van de training

Om goed te kunnen helpen, is het belangrijk om achtergrondinformatie te hebben over de diverse middelen en hun effect. Het gaat niet zozeer alleen om de drugs die iemand ingenomen heeft, maar vooral om de problemen die daarna kunnen optreden. Dat leer je tijdens de training. Tijdens de online module leer je wat de effecten zijn van verschillende middelen. Daarna leer je tijdens de interactieve training van 3 uur hoe je om gaat met iemand die onder invloed is en hulp nodig heeft. In deze training wordt men klaargestoomd om in te kunnen grijpen als het ‘mis’ gaat.

Certificaat

Na afloop krijgt de deelnemer per email een persoonsgebonden certificaat. Dit certificaat is 2 jaar geldig. De gemeente Amsterdam erkent dit certificaat als eerste hulp gekwalificeerde medewerkers, zoals benodigd bij reguliere clubavonden en voor feesten als ADE (lees ook de nadere regels dance events van de gemeente). Het is belangrijk dat men adequaat weet te handelen bij alcohol en drugsongevallen. De gemeente Amsterdam controleert tijdens de ADE actief of een horecagelegenheid beschikt over een certificering.

Voorwaarden deelname

Om deel te kunnen nemen aan deze interactieve training moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Iedere deelnemer dient zich individueel in te schrijven onder eigen naam én eigen post en e-mailadres, want na afloop ontvangt iedere deelnemer een persoonsgebonden bewijs van deelname.
  • Het Bewijs van Deelname (bij minimaal 80% score per onderdeel) is een voorwaarde om toegang te verkrijgen tot de interactieve training.
  • Je bent 18 jaar of ouder.

Kosten en betaling

Leden KHN € 25
Niet leden € 60
Prijzen zijn per persoon en exclusief btw en inclusief € 10 voor certificaat. Na afloop van de cursus ontvang je een factuur.

Annuleringsvoorwaarden

Als horecaondernemer weet je als geen ander dat lastminute-afzeggingen vaak tot onnodige kosten leiden. Daarom heeft KHN een annuleringsregeling die geldt bij inschrijving voor cursussen, workshops en trainingen. Zorg dat je op de hoogte bent van onze annuleringsvoorwaarden.

Aanmelden

Voor aanmelden voor een training in Amsterdam; zie de agenda bovenaan deze pagina.

Meer trainingen in Amsterdam