Workshop 'Grip op verzuim!' (halve dag)

Kosten en organisatiedruk zijn twee gevolgen die ziekte met zich meebrengt. Het kan zelfs leiden tot een verhoging van de WIA-premie, indien een zieke medewerker niet goed gereïntegreerd wordt. Goed verzuimmanagement levert meer op dan alleen een verlaging van ziektekosten. Denk bijvoorbeeld aan een betere arbeidsethos, verhoging van de productiviteit van medewerkers, een betere werksfeer, minder verloop van goed personeel, besparing van wervings- en selectiekosten en een verbeterde concurrentiepositie. Voorkomen is dus in vele opzichten beter dan genezen!

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor leidinggevenden, HRM-medewerkers en medewerkers die personeel gerelateerde zaken behandelen in de horeca.

Inhoud van de workshop

Aan het einde van de workshop ben je bekend met:

  • Jouw verplichtingen in het kader van verzuimpreventie (zoals het contract met de arbo- arts/bedrijfsarts, het opstellen van een RI&E, het opstellen van arbobeleid);
  • Jouw tools (verplicht en onverplicht) om verzuim te voorkomen;
  • De betrokken partijen in een verzuimtraject en wat zij kunnen doen om verzuim te voorkomen. Te denken valt aan de vertrouwenspersoon, de preventiemedewerker, de arbo-arts/bedrijfsarts, het UWV en de Arbeidsinspectie;
  • De signalen van (frequent kortdurend) ziekteverzuim als ook het voorkomen daarvan;
  • De mogelijkheden om je te verzekeren voor de kosten van ziekteverzuim

Programma

In een halve dag (9.30 uur tot 12.30 uur) helpen wij je om jouw rol bij het voorkomen en verkorten van verzuim goed en efficiënt te vervullen. We nemen met je door welke plichten je hebt volgens wet- en regelgeving, welke rechten je hebt en we adviseren je welke activiteiten aan te raden zijn en welke tools er beschikbaar zijn in verzuimmanagement.

Voorbereiding

Voor een goede aansluiting op jouw onderneming, kun je voorafgaand een casus uit de praktijk aanleveren bij de trainer. Deze kan behandeld worden tijdens de workshop, waardoor je direct praktische tips krijgt om toe te passen in de praktijk.

Gerelateerde cursussen en workshops

Deze workshop is onderdeel van ons cursusaanbod Arbeidsrecht en Personeel. Aansluitende cursussen binnen dit onderwerp zijn:

Kosten & betaling

Deze workshop wordt verzorgd door KHN Advocaten & Juristen. De kosten voor deze workshop zijn € 195 per persoon (exclusief btw) voor leden en € 245 per persoon voor niet-leden (exclusief btw). Je ontvangt na afloop van de workshop een factuur van KHN Advocaten & Juristen.

Voor meer informatie mail naar khncursussen@khn.nl of bel naar 0348 48 94 76.

Data, locaties en aanmelden

Op dit moment wordt de workshop in Amsterdam niet aangeboden. Het is zeker mogelijk om de training incompany te organiseren. Voor meer informatie mail naar khncursussen@khn.nl of bel naar 0348 48 94 76. Voor data en locaties buiten Amsterdam, kijk hier.

Meer cursussen