De moderne Bartender (middag/avond cursus)

Een goede bartender zijn is niet eenvoudig. Je staat in het middelpunt van de aandacht. Als horecaondernemer of -medewerker wil je een professionele indruk achterlaten bij de gasten. De European Bartender School heeft speciaal voor KHN een 6-uur durende bartender cursus samengesteld. Een cursus met een perfecte balans tussen plezier en educatie.

Deze training is geschikt voor beginnende bartenders en voor bartenders die al even in het vak zitten en zich verder willen ontwikkelen.

Inhoud van de workshop

Je krijgt inzicht in de huidige trends en ontwikkelingen in bartending. Na afloop van de cursus kun je een kleine proeverij leiden en moderne mixers en bijbehorende garnituren bereiden. Tevens heb je geleerd snel en efficiënt te werken zodat er een optimale bedrijfsvoering gerealiseerd kan worden. Je hebt een kleine kijk gekregen in distillaten en cocktails waardoor je getriggerd wordt je na de cursus te blijven verdiepen en verbeteren.

Programma

De onderwerpen die worden behandeld zijn:

 • Intro
  Intro over bartending algemeen en nadruk op de trends en ontwikkelingen in bartending anno 2019. Welke trend volgt de Gin & Tonic hype? Welke basiskennis is essentieel voor een bartender?
 • Gedistilleerd 
  Basis intro in de wereld van het gedistilleerd. Nadruk op leren proeven en begrijpen hoe distillaten ontleed kunnen worden. Basis uitleg belangrijkste distillaten.
 • Mixers
  De Gin & Tonic trend heeft de Nederlandse horeca veranderd. Nieuwe longdrinks en, vaak laag alcoholische, mixers en frisdranken groeien aan populariteit. Hoe worden deze het best geserveerd en welke garnituren zijn gebruikelijk en hoe worden deze geprepareerd.
 • Snelheid & Efficiëntie
  Training om service te versnellen zodat er effectiever en winstgevender gewerkt kan worden. Combinatie van theorie en praktijk. Voorbeelden en oefening van verschillende technieken, routing en orderplanning om snelheid te verhogen.
 • Cocktails 
  Showcasing van verschillende moderne cocktails door middel van een inspirerende sessie. Hoe heeft de cocktail zich ontwikkeld de laatste jaren en wat zijn de belangrijkste componenten die een cocktail goed maken. Welke rol spelen de losse ingrediënten om tot een goede gebalanceerde cocktail te komen?
 • Creëer je eigen mixer
  Afsluiter waar de cursist zijn eigen mixer creëert en uiteraard opdrinkt

De workshop begint om 16.00 uur en duurt tot ca. 22.00 uur, inclusief avondmaaltijd

Logo European Bartender School

Kosten en betaling

Leden KHN Amsterdam en Amstelland: € 150
Leden KHN (gevestigd) buiten Amsterdam € 200
Niet-Leden € 250

Prijzen zijn per persoon inclusief avondmaaltijd en exclusief btw. Na afloop van de cursus ontvang je een factuur.

Annuleringsregeling

Als horecaondernemer weet je als geen ander dat lastminute-afzeggingen vaak tot onnodige kosten leiden. Daarom heeft KHN een annuleringsregeling die geldt bij inschrijving voor cursussen, workshops en trainingen. Zorg dat je op de hoogte bent van onze voorwaarden.   

Vragen

Meer weten? Mail naar khncursussen@khn.nl of bel naar 0348 48 94 76.

14-10-2019De moderne bartenderAmsterdamAanmelden
Terug
Doe de Personeelsscan
KHN Amsterdam
Courses in English
Hygienecode_banner_webshop_280x280px_breed