Afdeling Edam-Volendam

KHN afdelingsnieuws

Workshop Dossieropbouw en ontslag (halve dag) 27 mei in Heemskerk

11-04-2019
-

Je wilt een goede werkgever zijn en tegelijkertijd voorbereid zijn als je tot ontslag wilt overgaan. Tijdens de workshop Dossieropbouw en ontslag leer je in een halve dag meer over de eisen die gesteld worden aan het personeelsdossier. En je weet welke acties je moet ondernemen voordat je tot ontslag kan overgaan.

Woensdag 10 april 18.00 uur ThemaCafé voor detaillisten en horecaondernemers

09-04-2019
-

Tijdens dit ThemaCafé gaan we op een leuke manier aan de slag met herbestemming, werklocaties en uitbreiding. We gaan vier gebieden opnieuw inrichten: de centra van Edam en Volendam, het buitengebied en de bedrijventerreinen.

Leeftijdscontroles door testaankopen in (para-) commerciële horeca

08-04-2019
-

Gedurende de kick-off van het ‘Programma LEF’ is onder andere gesproken over het uitvoeren van de leeftijdscontroles door middel van testaankopen in de (para-) commerciële horeca.

Samenvatting bestuursvergadering KHN Edam-Volendam 12 april 2019

08-04-2019
-

Op dinsdag 2 april jongstleden heeft het bestuur van KHN Edam-Volendam een bestuursvergadering gehouden, en wel bij Restaurant Le Pompadour, Haven 142 in Volendam. Wat kwam er zoal ter sprake?

Cursus Marketing in de horeca (1 dag) 14 mei in Bloemendaal

02-04-2019
-

Je wilt je vaste gasten binden en nieuwe gasten verleiden om voor jou te kiezen. Maar hoe doe je dat in een wereld met een enorm horeca-aanbod? Met deze cursus weet je hoe je verschillende marketingmiddelen inzet om bekende en nieuwe gasten naar jouw horecabedrijf te trekken.

In 9 stappen naar Excellent cameratoezicht via de gratis scan voor ondernemers in Noord-Holland

26-03-2019
-

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen camera’s in Nederland zijn. Camera’s om ondernemers, burgers en hun eigendommen te beschermen. In meer dan de helft van de gevallen blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze daardoor niet door de politie worden gebruikt om daders op te sporen.

Gratis training overvalpreventie in de horeca 7 mei in Castricum

25-03-2019
-

Meld je snel aan voor een gratis overvalpreventietraining! Je krijgt concrete handvatten en leert om effectief te blijven handelen voor jouw eigen veiligheid en die van je medewerkers en gasten. Kijk snel voor een training bij jou in de buurt.

Memo programma LEF en inzet narcoticahond

11-03-2019
-

Gebaseerd op het IJslandse model is de gemeente Edam-Volendam begonnen met de ontwikkeling van het programma LEF. De basis van LEF is het zoeken naar het antwoord op de vraag hoe we met z’n allen ervoor kunnen zorgen dat het gezonde verstand gaat zegevieren als het gaat om het maken van keuzes.

Politiek en horeca Noord-Holland: het is tijd dat er één overheidsloket voor strandondernemers komt

08-03-2019
-

Er moet zo snel mogelijk één loket komen waar strandondernemers in Noord-Holland al hun vergunningen kunnen regelen. Daarmee moet er een eind komen aan de wirwar van overheidsloketten waar strandondernemers nu mee te maken hebben. Dit was één van de uitkomsten van het politieke debat dat KHN Noord-Holland dinsdagavond 6 maart in De Nadorst in Blokker organiseerde.

Koopstroomonderzoek 2018: Online shoppen vooral effect op middelgrote centra

15-02-2019
-

Het aantal mensen dat online winkelt, blijft nog steeds toenemen. Dat heeft met name effect op middelgrote winkelcentra. Winkels in deze gebieden zien hun omzet teruglopen. Dat is een van de conclusies uit het ‘Randstad Koopstromenonderzoek 2018’. Opvallend is dat de grote centra hun positie juist verstevigen.

Lokaal horecanieuws in de media

Monique Smit: 'Ik ben doodsbang voor de bevalling'

17-04-2019 - Monique komt exact op tijd binnen bij palingrokerij annex restaurant Smit-Bokkum in, waar kan het ook anders, Volendam. Ze is 24 weken zwanger, maar er is amper een buik te bekennen. 'Ik voel me pas net een beetje goed,' zegt ze nadat ze een kop thee heeft besteld. 'Kotsmisselijk, de hele tijd. Ik heb geleefd op zes crackers per dag. Daar had ik me al op voorbereid, want tijdens mijn eerste zwangerschap had ik dat ook. Toen was het nóg erger. Zelfs water vond ik vies.

Zweedse toerist gewond bij ongeluk met automatisch paaltje in Volendam

11-04-2019 - Een toerist is donderdagavond gewond geraakt bij een ongeluk op de Zeedijk in Volendam. De Zweed zag een paaltje over het hoofd. Het ging om een automatisch paaltje, op de toegangsweg naar het hotel waar de toeristen vermoedelijk verbleven. Nadat het obstakel naar beneden was gegaan voor een voorligger, dachten de Zweden dat zij ook door konden rijden. Het paaltje kwam omhoog en boorde zich in de onderkant van de auto.

Restaurant E'barrage - Klassiek Frans aan de Dam

10-04-2019 - Ze hoefden er niet lang over na te denken toen Tamara Houweling en Patrick van der Kroft de kans kregen om een tweede zaak te openen in Edam. Het is een maand sinds E'Barrage haar deuren in stilte heeft geopend. Op de kaart staan klassiekers uit de Franse keuken, een terugkeer naar de basis. Al negen jaar lang runnen Tamara Houweling en Patrick van der Kroft een succesvol restaurant in Hoorn. Tamara. "De keuze om in Edam een tweede zaak te openen, was snel gemaakt.