Afdeling Groningen stad e.o.

KHN afdelingsnieuws

VVD wil één loket voor vergunningen van strandpaviljoenhouders

18-07-2019
-

KHN is erg blij met deze steun in de rug voor strandondernemers

KHN Groningen: Stop verhoging toeristenbelasting, investeer in gastvrijheid!

04-06-2019
-

De gemeente Groningen maakte onlangs bekend dat zij de toeristenbelasting fors wil gaan verhogen. Gasten die onze gemeente bezoeken betalen dan € 3,70 toeristenbelasting per nacht. KHN roept de gemeenteraad van Groningen op om de aangekondigde verhoging te stoppen. Maak van de toeristenbelasting een investering in gastvrijheid!

Sander Meeter tapt de mooiste bieren van Noord-Nederland

04-10-2018
-

De beste biertjes van Noord-Nederland worden getapt door barman Sander Meeter van Beachclub Lemmer in Friesland. Sander won 1 oktober de regionale tapwedstrijd in Groningen.

Patrick Beijk gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Groningen

11-09-2018
-

Patrick Beijk, eigenaar van mr. Mofongo en The Dog Bollocks, is gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Groningen!

Lokaal horecanieuws in de media

Jumbo met 1.800 m2 in V&D-pand Groningen

16-08-2019 - Jumbo opent in het voorjaar van 2020 een supermarkt van 1.800 m2 op de begane grond van voormalig warenhuis V&D aan de Grote Markt in Groningen.Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Er zit sinds twee jaar een Jumbo City in een klein gedeelte van de begane grond van het V&D-pand. Die combineert horeca en supermarkt. Jumbo City sluit over twee weken, waarna de verbouwing van de gehele begane grond kan beginnen.

Booming in Groningen: Aziatisch fastfood. Gezond en goedkoop, snel en smaakvol

16-08-2019 - Yanagi, Báhn Mì, Poké Spot. Het ene na het andere restaurantje in Asian Streetfood duikt op in Groningen. Het geheim van deze Aziatische eettentjes? Gezond, smaakvol en betaalbaar fastfood uit een heel andere windstreek. En het is niet zo véél. Ze serveert kommetjes streetfood. Onderin noodles, daar bovenop verse groentes, en naar keuze vlees, vegetarisch of vis. Goed gekruid, smaakvol opgediend.

Aangenaam klimaat voor fors paviljoen van glas

16-08-2019 - Het was nogal een opgave: een fors restaurant met rondom glazen puien op een aangename en constante binnentemperatuur houden. In Groningen is dat goed gelukt. Op een mooie locatie aan het Paterswoldse meer, op een paar minuten van de stad Groningen, ligt het Paviljoen van De Dame. Dit strak ontworpen restaurant, geopend in maart 2016, biedt plaats aan zo'n driehonderd gasten.