Afdeling Groningen stad e.o.

KHN afdelingsnieuws

Tot €5.000 euro subsidie wanneer je een creatieveling uit Groningen inschakelt !

11-04-2019
-

Wil je de wand van je pand laten verfraaien door een kunstenaar/illustrator, of een kunstwerk voor je zaak plaatsen die meteen de aandacht van de klant trekt? Of bijvoorbeeld een unieke bar laten bouwen door een creatieve designer, of jullie wachtmuziekje laten componeren door een muzikant?

Hoe bouw je een dossier op en wat moet je doen als je medewerker zich ziek meldt? Ontdek het op 22 mei in Assen

08-04-2019
-

Op 22 mei organiseert Horeca Maatwerk twee op elkaar aansluitende workshops over Dossieropbouw en ontslag en Ziekteverzuim en re-integratie. In één dag word je helemaal bijgepraat over alle do's en dont's en bieden wij je handvatten hoe om te gaan met ziekteverzuim van je medewerkers.

Horecabeleid in (de stad) Groningen? Daghoreca? Wat vindt u?

03-12-2018
-

Steeds vaker horen we “Er is teveel horeca” of “Dat mag allemaal maar”.

Sander Meeter tapt de mooiste bieren van Noord-Nederland

04-10-2018
-

De beste biertjes van Noord-Nederland worden getapt door barman Sander Meeter van Beachclub Lemmer in Friesland. Sander won 1 oktober de regionale tapwedstrijd in Groningen.

Patrick Beijk gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Groningen

11-09-2018
-

Patrick Beijk, eigenaar van mr. Mofongo en The Dog Bollocks, is gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Groningen!

Lokaal horecanieuws in de media

Minder WW-uitkeringen in het voorjaar in Groningen

18-04-2019 - GRONINGEN - Het aantal WW-uitkeringen in Groningen nam in maart af. Het voorjaar betekent meer werk in horeca, bouw en landbouw. Werkgevers zijn op zoek naar personeel voor het hoogseizoen. Voorjaar zorgt voor daling WWEind maart telde Groningen 9.535 WW-uitkeringen. Dat is 3,1% van de beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Groningen nam in maart af met 190 uitkeringen (-2,0%).

Grote groei toerisme in provincie Groningen

18-04-2019 - Het aantal toeristen in de provincie Groningen groeide in 2018 met 31%. Landelijk is dat vijf procent. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, die door Marketing Groningen naar buiten zijn gebracht. Vooral hotels, pensions, B&B's en kampeerterreinen in de provincie kregen meer toeristen. Het aantal overnachtingen in de provincie steeg met 23,4% terwijl dat landelijk 4,6% is.

Opnieuw minder WW-uitkeringen

18-04-2019 - Het aantal WW-uitkeringen in Groningen is in maart met 1,4 procent afgenomen in vergelijking met de maand ervoor. Dat heeft vooral te maken met seizoensinvloeden. Het voorjaar betekent meer werk in horeca, bouw en landbouw. Dat is gebruikelijk, omdat de werkzaamheden dan toenemen als gevolg van het voorjaarsweer. Eind maart telde de gemeente Groningen 3.601 WW-uitkeringen. Een jaar geleden waren dat er nog 645 méér. Dat betekent een afname van 15,2 procent.