Afdeling Groot Nijmegen

KHN afdelingsnieuws

Veel horeca profiteert niet van de Vierdaagsefeesten

07-05-2019
-

Veertig horecaondernemers in het centrum hebben via een korte enquete hun mening gegeven over de Vierdaagsefeesten in Nijmegen. Met name restaurants blijken niet te profiteren van de Vierdaagsefeesten en er overwegend last van te hebben. Er is teveel concurrentie van foodtrucks en snackwagens.

Zet VetLekker op de kaart! Nijmeegse koks werken samen met kinderen aan gezonde menu’s

16-04-2019
-

‘Wat vinden jullie een lekkere groente?’, vraagt Tim van Stein Callenfels aan een tiental kinderen uit groep 5 en 6 van Kindcentrum Aquamarijn in Nijmegen. Tim is horecacoördinator en kok bij restaurant BliXem.

Horeca Werkgroepen in gemeenten Berg en Dal, Heumen en Beuningen

19-02-2019
-

KHN Groot Nijmegen is al jaren lang heel actief in Nijmegen maar de aandacht voor de horeca in de omringende gemeenten bleef vaak wat achter. Horeca werkgroepen binnen die gemeentes zijn het antwoord.

Verslag bijeenkomst in Nijmegen over gas-vrij maken van de wijk Bottendaal

10-02-2019
-

Op 29 januari was er een bijeenkomst voor ondernemers in Bottendaal, over het gas-vrij maken van de wijk. Horecaondernemers in de wijk waren uitgenodigd om de dag ervoor even bij elkaar te komen. Hieronder een kort verslag van deze bijeenkomst.

Lokaal horecanieuws in de media

Culinair en cultureel aan de Waal

17-06-2019 - Het zonnetje, een drankje, een hapje en muzikale versnaperingen. Cultureel Waalstrandterras De Kaaij, pal langs de Waalbrug, is sinds vrijdagavond weer vol in bedrijf.In 'de achtertuin van Nijmegen' kunnen bezoekers tot en met zondag 15 september dagelijks genieten van culinaire en culturele uitstapjes. Naast muziek is er schilderkunst, er zijn lezingen en bijvoorbeeld ook workshops. Ten opzichte van vorig jaar is het festivalterrein, deels...

Nijmegen opgeschoond tijdens 'Stop Met Plastic'-dag

15-06-2019 - videoNIJMEGEN - Jong geleerd is oud gedaan. Dus staat moeder Anniek van Loon uit Nijmegen zaterdag als vrijwillig plasticopruimer paraat in de Nijmeegse binnenstad. Mét haar drie kinderen: Jonas (5), Mattis (2) en Lasse (7 maanden, op de rug gebonden).  ,,Zodat we samen de wereld in goede staat kunnen doorgeven aan onze volgende generaties", zegt ze monter.Anniek en nog zo'n 300 vrijwilligers hebben zich verzameld op het Mariënburgplein om in groepen uit te zwermen over de stad.

Cadeautje voor de stille armen: wat franje aan het leven geven

15-06-2019 - Eens fijn de haren laten doen. Vanaf de tribune NEC zien worstelen. Een vorkje prikken in een restaurant of die rammelende fiets eindelijk eens laten opknappen.Dergelijke 'onbetaalbare extraatjes' wil Quiet Nijmegen mensen die in armoede leven cadeau doen. Het…