Waar moet je op letten als je werkt met zzp’ers in de horeca, zoals Temper Works?

16 okt 2018

Temper Works is een digitaal platform waar opdrachtgevers klussen plaatsen en freelancers in o.a. de horeca  een profiel opbouwen om hun diensten te verkopen. Veel ondernemers maken gebruik van dit platform en vragen zich af wat de mogelijke risico’s zijn. 

Temper Works is een digitaal platform waar opdrachtgevers klussen plaatsen en freelancers in o.a. de horeca  een profiel opbouwen om hun diensten te verkopen. Op basis van reviews kun je als opdrachtgever zien hoe andere horecaondernemers de diensten van de freelancer hebben ervaren.  Veel ondernemers maken gebruik van dit platform en vragen zich af wat de mogelijke risico’s zijn. 

Temper heeft een model overeenkomst aangemeld bij de Belastingdienst en die heeft geoordeeld dat de overeenkomst niet leidt tot loondienst, als conform deze overeenkomst wordt gewerkt.  

Dit maakt niet dat de inzet van deze freelancer de ondernemer geen enkel risico loopt dat de belastingdienst kan stellen dat er sprake is van een (fictief) dienstverband. Als opdrachtgever blijf je verantwoordelijk dat er wordt gehandeld volgens hetgeen is overeengekomen. Temper ervaart geen enkele aansprakelijkheid.

Voor het uitsluiten van deze fictieve dienstbetrekkingen is het onder meer van belang dat de freelancer meerdere opdrachtgevers heeft. Je moet dat als opdrachtgever zelf vaststellen. Wat de freelancer, accountant of adviseur verklaart, is niet van belang. Het gaat er dus om dat je:

  • met de freelancer afspreekt dat hij voor meerdere opdrachtgevers mag en kan werken
  • zelf in de gaten houdt dat de freelancer niet langdurig en hoofdzakelijk alleen voor jullie werkt
  • Er is geen wettelijke regelgeving omtrent de maximale termijn dat een freelancer voor een opdrachtgever mag werken.

De freelancer is zelf verantwoordelijk voor de opgave van inkomsten aan de Belastingdienst. Het platform van Temper Works helpt ze daarbij, maar ervaart ook hier geen enkele aansprakelijkheid.

Terug