Afdeling Leeuwarden

KHN afdelingsnieuws

Save the date! Informatiebijeenkomst 24 september 2019

19-08-2019
-

Veel ondernemers van logiesbedrijven, brancheorganisaties, gemeenten, regio’s en ook de provincie hebben behoefte aan meer informatie over ontwikkelkansen voor de sector. De Toerisme Alliantie Fryslân (TAF) is zich dat bewust en is om die reden initiator van een onderzoek naar vitaliteit & ontwikkelkansen voor logiesaccommodaties.

Diner bij Kaarslicht op zaterdag 26 oktober 2019

19-08-2019
-

Zaterdag 26 oktober 2019 is het weer tijd voor de Nacht van de Nacht. Een jaarlijks evenement om de duisternis te vieren.

VVD wil één loket voor vergunningen van strandpaviljoenhouders

18-07-2019
-

KHN is erg blij met deze steun in de rug voor strandondernemers

Regiovergadering KHN Friesland op 14 mei jl.

22-05-2019
-

Op 14 mei jl. zijn de gemeentebestuurders in vergadering bijeen geweest in hotel Jans te Rijs. Het regiobestuur informeert je graag over het besprokene.

Verslag bestuursvergadering KHN Leeuwarden 13 mei 2019

17-05-2019
-

Het bestuur houdt je graag op de hoogte van wat er allemaal speelt in de stad. Dit nieuwsbericht geeft je een beeld van waar het bestuur over praat.

Frysk op 'e kaart

08-05-2019
-

Undernimme yn in ûnderskiedende regio mei in sterke eigen identiteit en klanten dy’t neist it Nederlânsk likegoed de Fryske taal brûke. In oantal ûndernimmers yn Fryslân dogge der al har foardiel mei. Sy brûke harren Fryske identiteit as middel om minsken oan harren te binen en harren netwurk te fergrutsjen.

De Pleats in Burgum ontvangt ‘Meiinoar Meidwaan’ Vignet

28-03-2019
-

Maandag 25 maart reikte wethouder Gelbrig Hoekstra het MVO-vignet ‘Meiinoar Meidwaan’ uit aan De Pleats in Burgum. ‘De Pleats geeft plek aan jongeren die anders werken en denken’, aldus wethouder Hoekstra. ‘Bij de begeleiding betrekken ze alle ruim 50 medewerkers van het restaurant. Op die manier blijven de taken voor de jongeren afwisselend en interessant.’  

Sander Meeter tapt de mooiste bieren van Noord-Nederland

04-10-2018
-

De beste biertjes van Noord-Nederland worden getapt door barman Sander Meeter van Beachclub Lemmer in Friesland. Sander won 1 oktober de regionale tapwedstrijd in Groningen.

Bijeenkomst "de Reuzen" voor de horecaondernemers uit Gemeente Leeuwarden

18-06-2018
-

Op maandag 25 juni organiseert de Gemeente Leeuwarden een bijeenkomst voor de horecaondernemers in de binnenstad + stationsgebied over "de Reuzen".

Roadshow LF2018 voor toerisme ondernemers!

26-10-2017
-

In 10 bijeenkomsten wordt de toeristische sector in Friesland bijgepraat over het Culturele Hoofdstad programma, wordt promotiemateriaal uitgedeeld en krijgt u tips om op het programma in te spelen.

Lokaal horecanieuws in de media

Op Schavernek markeert houtsnijraam straks startplek tweede Elfstedentocht

20-08-2019 - Vanaf een hotel aan het Schavernek begon in 1912 de tweede officiële Elfstedentocht. Dit gebouw krijgt een houtsnijraam dat aan het schaatsevenement herinnert, als het aan eigenaar Johan van den Berg ligt. Zelden begon een Elfstedentocht zo spannend als op 7 februari 1912. Er brak een woordenstrijd uit in hotel Weidema op het Groot Schavernek in Leeuwarden, waar deskundigen en schaatsers zich hadden verzameld.

Houtsnijraam in Elfstedentochtpand

20-08-2019 - Zelden begon een Elfstedentocht zo spannend als op 7 februari 1912. Er brak een woordenstrijd uit in hotel Weidema op het Groot Schavernek in Leeuwarden, waar deskundigen en schaatsers zich hadden verzameld. Het ijs op de Friese wateren lag er bar slecht…

Restaurant De Vrijheid zoekt andere plek

19-08-2019 - Restaurant De Vrijheid in Grou wil verhuizen naar een kleinere ruimte rondom Grou. Het etablissement, gevestigd in een grote boerderij aan de Pikmar, zegt met minder ruimte toe te kunnen dan nu. Eigenaren Melle en Hanny Bakker zoeken daarom een geschikte plek rondom Grou waar ze hun restaurant onder de zelfde naam kunnen voortzetten. De Vrijheid blijft lid van Fryslân Culinair, het samenwerkingsverband van culinaire restaurants in Friesland.