Trend zet onverminderd door

De trend om duurzaam te eten zet onverminderd door. Het aandeel duurzaam voedsel binnen de totale voedselbestedingen is de afgelopen jaren toegenomen naar 11%. Zo blijkt uit de Monitor duurzaam voedsel 2018 in opdracht van het ministerie van LNV. De verwachting is dat deze toename de komende jaren zich verder zal doorzetten. Ook van belang voor de horeca dus!

Voor KHN is duurzaamheid een vanzelfsprekend belangrijk onderwerp. De belangrijkste punten zijn het terugdringen van voedselverspilling, duurzamere verpakkingen, een goed werkend vrijwillig statiegeldsysteem voor kleine PET flesjes, energiebesparing, een voor ondernemers werkbare uitvoering van het klimaatakkoord en de eiwittransitie van dierlijk naar plantaardig.

Inspirerende klimaatvriendelijke menu's

KHN en Dutch Cuisine bieden in elk seizoen van 2019 de Nederlandse horeca een impact menu aan. Met deze menu’s willen Dutch Cuisine en KHN horeca-ondernemers en hun koks inspireren, zodat we gezamenlijk werken aan een duurzamere horeca.

Impact menu’s

Estée Strooker ambassadeur Dutch Cuisine

Estée Strooker (28) is ambassadeur van Dutch Cuisine, de organisatie die de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart wil zetten. Estée werd gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Gelderland.

Over Dutch Cuisine

Actueel over dit onderwerp