Alles voor duurzame horeca

Ondernemen met aandacht voor gezondheid, natuur en milieu is geen trend meer. De voedselketen heeft een grote impact op het milieu. Jouw bijdrage als horecaondernemer kan een belangrijke rol spelen in het verduurzamen van onze wereld. Zo kun je denken aan het besparen van energie, het terugdringen van voedselverspilling, meer plantaardig en minder dierlijk op de menukaart of in een gerecht, verpakkingen zonder plastic of elektrische bestelbussen.

KHN-speerpunt duurzaamheid

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens
Elecktrisch afval recyclen

Gratis inleveren elektrisch afval voor ondernemers

Wecyclevoorbedrijven.nl maakt het vanaf nu (ook) voor bedrijven gemakkelijk en gratis om elektrisch afval verantwoord in te leveren of op te laten halen.

Lees meer
Twee vrouwen aan tafeltje in restaurant menukaart

Verduurzaam je menukaart

Duurzaam ondernemen is voor iedereen, niet alleen voor de grote ketenbedrijven. Ook jij kunt je steentje bijdragen. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld of duur te zijn. Begin bijvoorbeeld eens bij het verduurzamen van je menukaart.

Lees onze tips
Drinken cans statiegeld blik

Vrijwillig statiegeld blikjes inzamelen, hoe doe je dat?

Vanaf 1 april 2023 komt er statiegeld op blikjes met een inhoud tot drie liter. Hoe zamel je als ondernemer deze blikjes in zodat je het statiegeld retour krijgt?

Lees meer
Hero image energie

DEB-platform helpt bij informatieplicht energiebesparing

Verbruik jij in je bedrijf meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas per jaar? Dan ben je verplicht om alle energiebesparende maatregelen te nemen die je binnen vijf jaar kunt terugverdienen. Ook moet je rapporteren over de maatregelen die je hebt genomen. DEB helpt je hierbij.

Lees meer
Bar koffie bekers

Alles over de Single Use Plastic richtlijn

Vanaf deze zomer gelden er nieuwe regels voor het gebruik van plastic wegwerpverpakkingen (Single Use Plastic). Wat zijn precies de regels en wat kun je doen om aan deze regels te voldoen? We hebben alle belangrijke informatie voor je verzameld.

Lees meer
Energiebesparingstips van Mark Bergmans

Praktische enegiebesparingstips

Mark Bergmans vond veel manieren om energie te besparen zónder de deuren te hoeven sluiten voor gasten. Hij deelt zijn praktische besparingstips graag met jou!

Lees meer
Lopende kraan water

Legionella-proof energie besparen

Hoe kun je het beste energie besparen in drink- en warmtapwaterinstallaties zónder de kans op legionella te vergroten?

Lees meer
Elecktrische auto opladen

Per 2025 één laadpaal bij 20 parkeerplekken verplicht

Nu er steeds meer elektrische auto’s worden verkocht, is het belangrijk dat er ook genoeg laadpalen zijn. Daarom komt er vanaf 2025 nieuwe regelgeving. Bij bestaande utiliteitsgebouwen met meer dan twintig parkeerplaatsen op hetzelfde terrein, moet vanaf 2025 minimaal één oplaadpunt zijn aangelegd.

Lees meer
Tips voor kleinere porties

Vergroot je omzet met kleinere porties

Werken met kleinere porties is een goede ontwikkeling. Het voorkomt voedselverspilling en gaat overgewicht tegen. Daarom geven we tips voor kleinere porties!
Lees de tips
Duurzaamheid

Duurzaamheidslabels voor hotels

Welke duurzaamheidslabels voor hotels zijn er en wat vindt KHN daarvan? We hebben de belangrijkste labels voor je op een rij gezet.

Lees meer
Terrasverwarming heater 1050x700

Terrasverwarmers

Met (duurzame) terrasverwarming kunnen jouw gasten met het onvoorspelbare Nederlandse weer toch droog, warm en knus buiten op het terras zitten. Maar waar moet je nou op letten bij de aanschaf van zo'n terrasverwarmer?

Terrasverwarmers
Afvalfonds

Gratis inzamelen plastic, drankenkartons en glas

Afvalfonds Verpakkingen zamelt gratis plastic, drankenkartons en glas in voor de horeca.

Energie besparen mkb horeca

Energie besparen met COMCAM

Je energiezaken regel je voordelig en vertrouwd bij onze partner COMCAM. Zij nemen jouw energie-uitdagingen uit handen.

Lees meer
Snijplank groenten hand mes champignons peper

Voedselverspilling

Voedselverspilling vindt zowel plaats in de keuken als bij de gast. Een groeiend aantal horecaondernemers is zich hier al van bewust en zet zich proactief in om zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Laat je informeren én inspireren door hun goede voorbeelden!

Tips vermindering
Energiescan horeca

Gratis energiescans door gemeenten

Verschillende gemeenten bieden gratis energiescans aan voor ondernemers. Je kunt dan bij een erkend bedrijf een energiescan aanvragen.

Gratis energiescans
Duurzaamheid labels

Green Key & Blauwe vlag duurzaamheidslabels

Wil jij een bijdrage leveren aan een groenere wereld en je inzet zichtbaar maken voor anderen? Kies dan, net als veel andere organisaties, voor een duurzaamheidslabel. Met een erkend keurmerk zoals Greenkey of Blauwe vlag zorg je voor herkenbaarheid en straal je betrouwbaarheid uit richting gasten.

Lees meer
Verkeer auto Amsterdam

Verplichte CO2-registratie woon-werk en zakelijk verkeer

Heb jij 100 of meer werknemers in dienst? Dan moet je vanaf 1 januari 2024 jaarlijks rapporteren over het zakelijke en woon-werk verkeer van je werknemers. We leggen uit wat er precies van je verwacht wordt.

Lees meer
Geld fooienpot munten

Subsidie voor verduurzaming

Ondernemers met een laag energieverbruik (minder dan 50.000 kWh elektriciteit en 25.000 m3 aardgas) kunnen met subsidie een adviseur inhuren voor een energieadvies op maat. Ook kun je subsidie aanvragen voor ondersteuning bij het uitvoeren van de maatregelen uit dat advies.

Lees meer
Duurzaam geld

Kabinet verruimt BMBK voor verduurzamen mkb

Om ondernemers te helpen verduurzamen, verruimt het kabinet de BMBK met een groen luik: BMKB-Groen. De BMKB-G is bedoeld voor mkb’ers met hooguit 250 werknemers.

Lees meer
Headerfoto artikel Energiebelasting 2020 op khn nl

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Investeren in een inductie bak- of kookplaat, energiezuinige ijskast of scheidingsapparatuur voor afval? Maak gebruik van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA) en trek 45,5% van de investeringskosten af van jouw winst.

Lees meer