Landelijke verkiezing Meest Markante Horecaondernemer 2016/2017

Veertien regionale winnaars streden om de landelijke titel: Meest Markante Horecaondernemer van 2016/2017. Hiervoor kwamen zij bij elkaar op 19 december 2016 tijdens de landelijke jurydag. Op maandagavond 9 januari 2017 werd Michiel van der Eerde uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2016/2017 tijdens de KHN Nieuwjaarsreceptie in Novotel Amsterdam.

Video

Impressie Landelijke Jurydag Meest Markant-verkiezing 2016/2017
Op de landelijk jurydag kreeg elke kandidaat 20 minuten om de landelijke jury ervan te overtuigen dat zij de landelijke titel verdienen met hun innovatieve en markante bedrijf. Onderdeel van deze ‘pitch’ was een video die is gemaakt van de ondernemers en hun bedrijf/bedrijven. De jury besloot op basis van de veertien verhalen welke regionale winnaar de titel Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2016/2017 mag dragen.

Landelijke jury Meest Markant-verkiezing
De landelijke Meest Markant-jury bestond uit: Michiel en Martijn van den Berg, Jos Vranken, Hans Steenbergen, Antonio van den Hengel, Iris Kranenburg, Edwin Spruijt en Tsibo Lin.

 • Michiel en Martijn van den Berg
  De gebroeders van den Berg zijn de huidige dragers van de titel Meest Markante Horecaondernemer 2014/2015. Zij wonnen de vorige verkiezing voor de landelijke jury met hun bedrijven Vesper Hotel, Bries Noordwijk en Zuiderbad. Dit jaar nemen zij zelf plaats in de jury in de zoektocht naar hun opvolgers.
 • Jos Vranken
  Jos Vranken is directeur van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen en marketeer in hart en nieren. Met NBTC vermarkt hij de bestemming 'Holland' en onze gastvrijheidssector in het buitenland. Ook in voorgaande jaren was hij jurylid bij de verkiezing voor de Meest Markante Horecaondernemer van Nederland.
 • Hans Steenbergen
  Hans Steenbergen is trendwatcher en hoofdredacteur bij Food Inspiration Magazine. Hij vliegt de wereld rond op zoek naar de allernieuwste trendy horecaconcepten.
 • Antonio van den Hengel
  Antonio van den Hengel is sinds vorig jaar Landelijk Bestuurslid van KHN maar ook een 'oude' bekende van de verkiezing: vorig jaar werd hij verkozen als regionale winnaar voor Regio Midden Nederland.
 • Iris Kranenburg
  Iris Kranenbrug is hoofdredacteur bij Horeca Entree, mediapartner van deze verkiezing.
 • Edwin Spruijt
  Edwin Spruijt is adjunct-directeur bij Debuut bv, een keten die verschillende succesvolle horecaconcepten heeft ontwikkeld.
 • Tsibo Lin
  Tsibo Lin is een horecaondernemer die met zijn vrienden al veel succesvolle bedrijven heeft opgestart. De bekendste hiervan is zonder twijfel de Foodhallen in Amsterdam. Daarnaast heeft hij ook meerdere restaurants en twee hotels.
Terug
Meest Markant Verkiezingen

https://twitter.com/hashtag/meestmarkant 440507290248937472