Afdeling Midden Friesland (zonder bestuur)

KHN afdelingsnieuws

De Streekweek 20 juni t/m 27 juni in Friesland

11-06-2019
-

Om aandacht te vragen voor onze Friese producten en om de producenten in het zonnetje te zetten organiseren wij van 20 juni t/m 27 juni De Streekweek in Friesland. De Streekweek is een week met activiteiten, excursies, proeverijen, lezingen, workshops en rondleidingen. Dit doen wij samen met alle producenten, boeren, lokale initiatieven, scholen, aanbieders, horeca en andere organisaties die zich bezig houden met duurzame voeding om een zo groot mogelijk bereik te hebben.

Groot Horeca Overleg Gemeente Smallingerland op 8 juli 2019

11-06-2019
-

Graag nodigen wij jullie uit voor het Groot Horeca Overleg voor alle horecaondernemers in Smallingerland. Voor deze bijeenkomst worden de horecaondernemers van Smallingerland uitgenodigd, evenals het taxivervoerbedrijf. Daarnaast zal tijdens de bijeenkomst de burgemeester aanwezig zijn, een vertegenwoordiging van de gemeente, KHN Fryslân en de politie.

Quickstart AVG en Digitaal Veilig Ondernemen

04-06-2019
-

Voldoet jouw organisatie aan wetgeving omtrent AVG? Is jouw organisatie weerbaar tegen digitale dreigingen zoals ransomware aanvallen?

Regiovergadering KHN Friesland op 14 mei jl.

22-05-2019
-

Op 14 mei jl. zijn de gemeentebestuurders in vergadering bijeen geweest in hotel Jans te Rijs. Het regiobestuur informeert je graag over het besprokene.

Raadsvoostel Preventie- en Handhavingsplan 2019-2022 gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerkstradiel

17-05-2019
-

Op 6 juni a.s. komt in de Raadsvergadering het Preventie- en Handhavingsplan 2019-2022 ter sprake. De gemeenteraad wil het plan dan gaan vaststellen.

Frysk op 'e kaart

08-05-2019
-

Undernimme yn in ûnderskiedende regio mei in sterke eigen identiteit en klanten dy’t neist it Nederlânsk likegoed de Fryske taal brûke. In oantal ûndernimmers yn Fryslân dogge der al har foardiel mei. Sy brûke harren Fryske identiteit as middel om minsken oan harren te binen en harren netwurk te fergrutsjen.

Wil je meedenken/praten over de ontwikkelingen van het Sportcafé Westermar?

01-04-2019
-

Wil je meedenken/praten over de ontwikkelingen van het Sportcafé Westermar? Onlangs heeft de gemeenteraad van Tytsjerkstradiel naar aanleiding van een ingezonden brief van KHN vragen gesteld over de ontwikkelingen van het beoogde sportcafé in de nieuw te bouwen sporthal de Westermar in Burgum.

De Pleats in Burgum ontvangt ‘Meiinoar Meidwaan’ Vignet

28-03-2019
-

Maandag 25 maart reikte wethouder Gelbrig Hoekstra het MVO-vignet ‘Meiinoar Meidwaan’ uit aan De Pleats in Burgum. ‘De Pleats geeft plek aan jongeren die anders werken en denken’, aldus wethouder Hoekstra. ‘Bij de begeleiding betrekken ze alle ruim 50 medewerkers van het restaurant. Op die manier blijven de taken voor de jongeren afwisselend en interessant.’  

Sander Meeter tapt de mooiste bieren van Noord-Nederland

04-10-2018
-

De beste biertjes van Noord-Nederland worden getapt door barman Sander Meeter van Beachclub Lemmer in Friesland. Sander won 1 oktober de regionale tapwedstrijd in Groningen.

Roadshow LF2018 voor toerisme ondernemers!

26-10-2017
-

In 10 bijeenkomsten wordt de toeristische sector in Friesland bijgepraat over het Culturele Hoofdstad programma, wordt promotiemateriaal uitgedeeld en krijgt u tips om op het programma in te spelen.

Lokaal horecanieuws in de media

Feest "Boeksimmerboek" 21 juny 2019 voor schrijvers én lezers

17-06-2019 - Stichting Boeken fan Fryslân (BFF) organiseert op vrijdag 21 juni om 20.00 uur een feest voor schrijvers, uitgevers en lezers in café Marktzicht in Drachten. Het thema van het feest is  "Sinnekear" (Zonnewende). Ferdinand de Jong, Elske Schotanus, Anita Terpstra, Nyk de Vries en Geert Nauta zijn gevraagd om speciaal voor dit feest een verhaal te schrijven rondom het thema "zonnewende" en zullen 's avonds ook hun verhaal voordragen.

Gerry Trouw neemt Koriander over en wil stiekem de Michelinster terug

15-06-2019 - Van Corry en Jan (Kor-i-(J)an-der) Gaastra naar Fidèle. De oude én de nieuwe eigenaar van het restaurant aan Burgemeester Wuiteweg 18 in hartje Drachten verwerkten hun naam in die van de eetgelegenheid. ,,Fidèle is de Franse vertaling van mijn achternaam. Wij willen staan voor loyaliteit en trouw. Dat betekent in de praktijk een eerlijke prijs-kwaliteitsverhouding, gebruik van goede producten en dat we erg servicegericht zijn.

Muzikanten uitgenodigd op het podium

15-06-2019 - Anno van der Werf organiseert een tweede bluessessie onder de noemer The Big Bounce Sessions. De zanger en gitarist, die onder andere speelt in de band The Big Bounce, is niet vies van het samenbrengen van muzikanten; zo is hij de drijvende kracht achter de Blues'n'-Rollestafette die iedere winter bij Café Scooters in Leeuwarden wordt gehouden. Van der Werf nodigt dit keer in Gorredijk muzikanten uit om hun eigen drumstokken, gitaren of...