Nederlanders eten minder vaak vlees

Het aantal bewuste flexitariërs is het afgelopen jaar toegenomen van 22 procent naar 35 procent. En maar 10 procent van de Nederlanders eet elke dag vlees. Dit blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van Natuur & Milieu.

Een flexitariër is iemand die één of meer dagen in de week geen vlees eet. Nederlanders zijn afgelopen jaar minder en minder vaak vlees gaan eten. Slechts 10 procent van de Nederlanders eet nog elke dag vlees. Vorig jaar was dat 13 procent. Gemiddeld eten Nederlanders 5,3 dagen per week vlees - vorig jaar was dat nog 5,7 dagen per week.

Redenen
De belangrijkste redenen voor Nederlanders om flexitariër te zijn:

  • gezondheid (van 12 naar 24 procent)
  • een bijdrage leveren aan natuur en milieu (van 14 naar 23 procent)
  • dierenwelzijn (van 14 naar 20 procent)

Praktische redenen waarom mensen niet elke dag vlees eten, zijn gemak, variatie of geld besparen.

Bron: Natuur & Milieu.

Terug
Download de gratis KHN App

https://twitter.com/khn 787936653616742400