Op dinsdag 12 november jl. heeft het bestuur van KHN Haarlem vergaderd bij Van Beinum, Klokhuisplein 3, 2011 HK Haarlem.

Wat kwam er zoal ter sprake?

Presentatie Wet Arbeidsmarkt in Balans op maandag 2 december 11.00 uur bij van der Valk Haarlem-zuid

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil de verschillen tussen vast en flexwerk aanpakken. In de nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) die op 1 januari 2020 in werking gaat, zit daarom een pakket maatregelen om het voor werkgevers aantrekkelijker te maken om mensen een vast contract aan te bieden. Daarnaast mogen persoonlijke ontslaggronden via de rechter worden gecombineerd met de kans op een hogere transitievergoeding. Lees hier meer.

Daarnaast is het mogelijk om een workshop hierover te volgen tijdens de ledenvergadering op 2 december om 11.00 uur bij het Van der Valk Hotel Haarlem. Lees onderstaand meer. Aanmelden kan via haarlem@khn.nl.

Opknappen parkeergarage Appelaar
De muren van de entree van parkeergarage De Appelaar worden eind van het jaar gestuct. Begin van het jaar komt er een muurschildering in het trappenhuis.

Koffiespreekuur leden
Aansluitend op de bestuursvergadering heeft KHN Haarlem een inloopspreekuur georganiseerd voor de leden. Leden kunnen langskomen met vragen en suggesties om dit onder het genot van een kop koffie te bespreken. Dit zal in het vervolg na elke bestuursvergadering plaatsvinden. Het volgende koffiespreekuur is op dinsdag 12 november van 13.00 tot 13.30 uur, de locatie wordt nog bekend gemaakt.

Detailhandels- en toeristische visie
Gemeente Haarlem heeft ronde tafel gesprekken georganiseerd waar KHN bij aanwezig was. KHN verwacht nu een terugkoppeling op alle input die is gegeven. Dit is het moment om input te leveren en onze stem te laten horen. Na de zomer gaat het naar de raad en dan is het niet meer mogelijk te sturen. KHN is van mening dat veel onderzoeken en cijfers die worden gebruikt totaal niet representatief zijn en er veel aannames worden gedaan op basis van geruchten maar niet op de ware cijfers. KHN zal verschillende kanalen inschakelen om de daadwerkelijke cijfers boven tafel te krijgen waarop de detailhandels- en toeristische visie op gebaseerd kan worden.

Kortere lijnen
Omdat het bestuur het bepalen van de detailhandels- en toeristische visie enorm belangrijk vindt, is er besloten het bestuur van KHN Haarlem iets anders in te vullen. Het dagelijks bestuur bestaat uit 3 bestuursleden met elk een eigen portefeuille met ondersteuning van KHN. Belangrijkste punt op deze agenda zijn het sturen op de visies. Het dagelijks bestuur vergadert elke maand, waarbij de overige bestuursleden en adviseurs elke 2 maanden zullen aanschuiven.

Er worden twee debat bijeenkomsten georganiseerd over toerisme in Haarlem:

13 november debat: toerisme in Haarlem -1

26 november debat; toerisme in Haarlem - 2, vervolg, waar Maud Vroom ondersteund door Ivo Berkhoff zullen spreken

Ambtelijk overleg
Op 9 december heeft KHN Haarlem een gesprek met wethouder Berkhout over de toeristenbelasting en aanverwante onderwerpen als de kwaliteitstoerist en de toeristische visie.

2 december horecabijeenkomst, WAB workshop en rondleiding Van der Valk Hotel Haarlem
Een kijkje achter de schermen bij dit unieke compleet verbouwde familiebedrijf.

Wat in 1862 begon met café de Gouden Leeuw in Voorschoten is uitgegroeid tot een hotelketen met wereldwijd meer dan 100 hotels en restaurants. Wij nodigen je graag uit tijdens de horecabijeenkomst van KHN Haarlem bij het vernieuwde Van der Valk Hotel Haarlem.

We ontmoeten en spreken je graag tijdens deze horecabijeenkomst. We zijn reeds een nieuwe weg in geslagen door de leden uit te nodigen tijdens een koffie-gesprek na de bestuursvergaderingen. We willen namelijk weten wat er speelt bij je in het bedrijf, zodat we dit kunnen oppakken.

Om 11.00 uur starten we met een presentatie WAB, om 13.00 uur wordt een heerlijke lunch geserveerd. Om 14.00 uur hoor je onze resultaten uit 2019 en plannen voor 2020 tijdens de ledenvergadering. Ook de Centrum Management Groep Haarlem en de BIZ krijgen het woord.

Programma

11.00 - 13.00 uur presentatie Wet Arbeidsmarkt in Balans
13.00 - 14.00 uur inloop met lunch
14.00 - 14.30 uur Ledenvergadering
14.30 – 15.00 uur CMG en BIZ aan het woord
15.00 – 17.00 uur Rondleiding Van der Valk en borrel

We eindigen de middag met een rondleiding door het hotel en wordt er aandacht besteed aan de nieuwe school binnen het hotel, de nieuwe praktijkroute van de Nova College Hotelschool.

Ben je aanwezig? Graag vernemen we dan of je gebruik maakt van de volgende 3 onderdelen:

  1. Presentatie WAB
  2. Lunch
  3. Middagprogramma

RSVP! Aanmelden via haarlem@khn.nl.

Dinsdag 10 december vergadert uw bestuur weer. Heeft u onderwerpen of vragen die u per mail wil stellen, laat het ons weten via haarlem@khn.nl.

Heeft u de Facebook van KHN Haarlem al geliked? Zegt het voort!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens