Horecabedrijven kunnen zich aanmelden bij Stichting Afvalfonds Verpakkingen om plastic, drankenkartons en glazen verpakkingen gescheiden aan te bieden. Kosten? Geen. Het Afvalfonds betaalt voor transport, sortering en recycling door afspraken te maken met afvalinzamelaars en verwerkers.

Met het inzamelsysteem maakt het Afvalfonds het voor bedrijven en scholen mogelijk om op een eenvoudige manier verpakkingen in het vervolg gescheiden aan te bieden voor recycling.

Online inschrijven en voorwaarden

Van 1 mei tot uiterlijk 31 mei 2023 kunnen organisaties zich weer via het inschrijfformulier aanmelden voor kosteloze inzameling van gescheiden plastic verpakkingen en drankenkartons (PD) en/of glas. In principe kan elke organisatie zich hiervoor inschrijven, er zijn wel een aantal voorwaarden:

  • Alleen gescheiden afvalstromen die van goede kwaliteit zijn worden opgehaald. Er mag dus niets inzitten wat bij het restafval of bij andere afvalstromen thuishoort omdat het materiaal anders niet gerecycled kan worden. Dat betekent dat plastic verpakkingen en drankenkartons schud-, schraap- of schenkleeg zijn. En dat er geen ander afval bij mag zitten.
  • Twijfel je? Dan kun je de afvalscheidingswijzer checken.
  • De minimale aangeboden hoeveelheid per week is 240 liter. Dit is ongeveer gelijk aan 4 inzamelzakken of een minicontainer, de ‘kliko’.

Van inschrijving naar inzameling

Als je besluit je in te schrijven, worden een aantal gegevens zoals bedrijfsgegevens, ophaallocaties en informatie over de huidige afvalstromen gevraagd. Het Afvalfonds gebruikt de gegevens van alle inschrijvingen om contracten af te sluiten met inzamelbedrijven die de inzameling zullen verzorgen. De inzameling en recycling wordt betaald door Stichting Afvalfonds Verpakkingen.

Minder afhankelijk van olie

Door meer verpakkingen in te zamelen, zorgen we ervoor dat er nog meer gerecycled wordt, zodat dit weer kan worden gebruikt als grondstof voor nieuwe verpakkingen of producten. Belangrijk in een tijd waarin grondstoffen steeds schaarser worden. We willen minder afhankelijk worden van olieproducerende landen. Bovendien levert de recycling van elke kilo plastic verpakkingen een CO²- besparing van tweeënhalve kilo op.

Lees meer informatie op deze website.

Afval inzamelen via Bnext.nl (met KHN-ledenvoordeel)

Naast het PD en glas dat via deze weg gratis wordt ingezameld, kun je jouw overige afvalstromen (restafval, papier, swill/gft) ook via Bnext.nl laten inzamelen. Als lid van KHN profiteer je van scherpe tarieven, flexibiliteit en persoonlijk advies. Vraag de gratis afvalscan aan en kijk wat Bnext.nl voor jou kan betekenen. Je kunt bij Bnext.nl ook terecht voor meer informatie over deze inschrijving en/of de werkwijze.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens