Biertappen is echt een vak en vraagt om vakmanschap. Dat was vandaag duidelijk te zien tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2020. Van alle barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er vandaag 47 deelnemers in de finale. En Amber Ott tapte het beste biertje! Zij won de felbegeerde titel en is Nederlands Kampioen Biertappen 2020.

Amber Ott schreeuwde het uit: “Eindelijk een vrouw winnares!”

Hoog niveau en opperste concentratie

Het niveau van de finalisten op Horecava 2020 in Amsterdam was heel hoog. De vakjury, bestaande uit oud Nederlandse Kampioenen, beoordeelde onder leiding van Gerrit Verweij het ambacht en vakmanschap van voorbereiden, tappen, presenteren en serveren van getapte biertjes en speciaal bieren.

Finale NK Biertappen

De afgelopen maanden vonden meerdere regionale biertapwedstrijden en een groot aantal lokale voorrondes plaats; 47 van de winnaars plaatsten zich voor de landelijke finale die vandaag plaatsvond op de vakbeurs Horecava. De opdracht aan de finalisten was: tap twee fluitjes, twee vaasjes en één speciaalbier. En schenk één speciaalbier uit voor de jury uit een flesje.

Op basis van de punten die de vakjury aan de finalisten toekende, stonden er uiteindelijke 10 barmannen en barvrouwen in de finale. Amber Ott was absoluut de beste en is terecht Nederlands Kampioen Biertappen 2020.

De uitslag van het Nederlands Kampioenschap Biertappen 2020

  1. Amber Ott van Zuyver samen eten & drinken in Soest in 06:58 met 163 punten
  2. Hidde Spinder van Kronkels Horeca Advies in Wijk aan Zee in 6:49 met 162 punten
  3. Melvin Baak van DITTIS Sunsea in Wijk aan Zee in 6:37 met 156 punten
  4. Isa Barelds van Het Wapen van Ens in Ens in 7:00 met 155 punten
  5. Marieke Middelkoop van Het Rechthuis eten & drinken in 5:43 met 154 punten

Zie voor de volledige uitslag: www.tapwedstrijden.nl

Erwin Storm, voorzitter van de Stichting Tapwedstrijden.nl: “In de Nederlandse horeca wordt het beste biertje getapt. Want het gaat niet alleen om het biertje zelf, maar ook om passie voor het vak, om het serveren en vooral om het contact met de gast. Ik heb tijdens de finale gezien hoeveel vakmannen en –vrouwen er in onze branche zijn. En hoe serieus zij het tappen van een goed biertje nemen. Ik ben vandaag extra trots op de horeca.”

Passie en vakmanschap

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden georganiseerd om horecaprofessionals bekend en enthousiast te maken met het juist tappen en schenken van bier. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben al honderden tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er na dit NK Biertappen al negen Nederlands Kampioenen gekroond.

Samenwerking

De stichting Tapwedstrijden.nl organiseert de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen in samenwerking met de vier grote Nederlandse brouwers, Koninklijke Horeca Nederland, de Tapwacht en Horecava.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens