Het zijn weliswaar maar druppels op een gloeiende plaat, maar lokaal wordt er toch nog gewerkt aan druppels.

De gemeente heeft besloten om voor kwartaal 4 van dit jaar in elk geval géén terrasprecario te rekenen omdat we weer, voorlopig, gesloten zijn. Mochten jullie op enig moment toch besluiten om nog (tijdelijke) overkappingen of tenten te plaatsen, dan krijgen jullie niet alleen subsidie hiervoor maar wordt er tevens geen leges berekend voor de vergunning.

Al met al nette maatregelen.

De grote bulk moet komen van de landelijke overheid. Weet dat hiervoor fiks is gelobbyd en een en ander nu wordt besproken in de Tweede Kamer. Ook zijn we bezig met plannen om aan te tonen dat we eerder, veilig, open kunnen! Dat hebben we liever dan centen. Maar zolang we niet open kunnen moet het geld wel beter geregeld worden, deze periode is namelijk geen normaal ondernemersrisico.

Houd de KHN nieuwsbrieven in de gaten of stel jullie vragen aan ons. Voor nu weer sterkte en succes gewenst!

Besluit
Het college van B&W heeft besloten:

  1. De precariobelasting voor de terrassen kwijt te schelden voor het volledige vierde kwartaal van 2020;
  2. Geen leges in rekening te brengen voor de tijdelijke vergunningen voor de tijdelijke overdekkingen en /of tijdelijke uitbreiding van vloeroppervlakte.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens