Tijdens de biertapwedstrijd in Drenthe bij Meursinge in Westerbork werd het beste biertje getapt door Beata Vosseberg van Boschzicht in Echten. Ruim 40 bartenders namen maandag 2 december deel aan de regiowedstrijd en na een spannende finale won Beata met 172 punten.

In het hele land strijden meer dan 1400 barmannen en -vrouwen om deze prestigieuze titel tijdens vier regionale voorrondes. De regionale winnaars staan in januari 2020 in de landelijke finale op de vakbeurs Horecava in Amsterdam.

Een professionele vakjury beoordeelt het vakmanschap van de deelnemers: het voorbereiden, tappen, presenteren en serveren van de getapte biertjes en speciaal bieren.

Voorrondes en finale NK Biertappen op Horecava 2020
Er zijn vier regionale wedstrijden en een groot aantal lokale voorrondes per regio die door horecaondernemers worden georganiseerd. De opdracht aan de deelnemers is om 2 fluitjes en 2 vaasjes bier te tappen en om een speciaalbier aan de vakjury te presenteren door deze uit het flesje uit te schenken. Beata gaat door naar de landelijke finale. Naast Beata doet ook de nummer 2 van de regiowedstrijd Drenthe mee aan deze landelijke finale. Dit is Nynke Wink van cafe De Herberg in Ommen.

Vakmanschap en passie
Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horecaprofessionals enthousiast en bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben circa 460 tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er 9 Nederlands kampioenen gekroond. Tapwedstrijden kunnen door ieder horecabedrijf of enthousiaste horecamensen worden georganiseerd.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens