Eind juni is het officiële startsein gegeven voor de uitvoering van het project HOVASZ.

Medio 2020 is Dura Vermeer gestart met de werkzaamheden aan de HOV-verbinding tussen Uithoorn, Aalsmeer en Schiphol-Zuid: HOVASZ. De nieuwe OV-verbinding is één van de schakels in het regionale HOV-netwerk R-Net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer.

Op het traject liggen zes rotondes. Bij vijf rotondes rijdt de bus straks door het midden. Zo is de busrit niet alleen sneller, maar ook comfortabeler voor reizigers. Naast de busbaan gaat Dura Vermeer de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw inrichten. Voor het autoverkeer komt er een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer, waardoor het doorgaande verkeer beperkt wordt. Dit is een aanzienlijke verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer. Het totale project wordt naar verwachting in het najaar van 2021 afgerond. De busbaan wordt al in mei 2021 opgeleverd.

De werkzaamheden van HOVASZ zijn begin juli gestart bij de Zwarteweg. Voor het hele tracé is er een folder ontworpen, deze vind je hier.

Meer informatie over het project, de planning en de omleidingsroutes is te vinden op de projectwebsite www.hovasz.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens