Ze uit haar medeleven. Ze realiseert zich goed dat we als branche extra zwaar worden getroffen en dat dit veel leed met zich meebrengt. Echter, ze wil ook met ons vooruit kijken hoe we mogelijk stapsgewijs naar een verantwoorde heropening kunnen. KHN zal regelmatig met haar afstemmen en de ervaringen en mogelijkheden bespreken.

KHN denkt dat slimme maatregelen onderdeel kunnen zijn van de oplossing
Onlangs hebben wij samen met MKB-Nederland en VNO-NCW al een plan ingediend bij het Ministerie van Economische zaken. Dat plan stelt alternatieve, slimme maatregelen voor, waarbij er kritisch wordt gekeken naar functies/activiteiten per type bedrijf. Hierbij is een coronamaatregelentool - waarbij horecaondernemers hun activiteit invullen, wat resulteert in specifieke maatregelen voor zijn/haar individuele bedrijf - een wenselijke en zeer welkome oplossing. De individuele bedrijfsmaatregelen kunnen ‘mee ademen’ met de huidige situatie in het land zoals die nu met de routekaart is gepresenteerd. KHN roept het kabinet op de gepresenteerde routekaart aan te vullen met sectorspecifieke slimme maatregelen per bedrijf die effect sorteren. Zo hoeft er niet onnodig ingegrepen te worden in bedrijven waar geen besmettingsproblemen zijn. Ook werken we met vele experts aan gelijkwaardige of betere maatregelen dan de huidige maatregelen die ons zo beperken.

Ook Halsema kennen we in deze plannen, zodat zij dit ook verder in kan brengen in Den Haag.

De gevolgen van de horecasluiting zijn enorm. Naast sectorspecifieke slimme maatregelen lobbyt KHN ook voor verdere financiële tegemoetkoming nu er vrijwel geen omzet meer gerealiseerd kan worden. Er moeten aanvullingen komen op het huidige steunpakket 3.

Bijlage: Brief burgemeester Halsema aan de horeca

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens