Bij het KHN bestuur zijn vragen binnengekomen over de Precarioheffing terrasvergunning 2019 van de gemeente. Deze factuur is onlangs op de deurmat gevallen of zal binnenkort volgen.

Iedereen die gemeentegrond gebruikt is verplicht precario te betalen aan de gemeente. Dit tarief is de afgelopen jaren geleidelijk elke keer iets verhoogd. Dit jaar echter heeft de gemeente een substantiële verhoging toegepast van € 2,15 per m2. We hebben hierover kritische vragen gesteld aan de gemeente. Zij geven aan 'bij wet' te hebben gecommuniceerd en deze verhoging te hebben aangekondigd in het Gemeenteblad, zie hier (pag 13).

Formeel doet de gemeente 'niks verkeerd', wel hebben we aangegeven het te betreuren dat de ondernemers niet beter vooraf geïnformeerd zijn over deze verhoging. Dit is wat ons betreft de zoveelste 'mis communicatie' waarbij de gemeente de ondernemer niet beter betrekt en informeert. De gemeente heeft aangegeven bij een volgende vermeende verhoging KHN/ondernemers daar vooraf in te kennen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens