Op 16 november jl. vond de jaarlijkse Dag van de Ondernemer plaats. Een dag die wordt georganiseerd door MKB Nederland om ondernemers in het zonnetje te zetten voor hun bijdrage aan de Nederlandse economie. KHN ondersteunt dit initiatief van MKB Nederland van harte.  En ontving op de Dag van de Ondernemer CDA-Tweede Kamerlid Lenny Geluk-Poortvliet bij Hotel Theater Figi in Zeist.

Jaarlijks gaan Tweede Kamerleden, bewindspersonen, burgemeesters en andere hoogwaardigheidsbekleders op de Dag van de Ondernemer op werkbezoek bij verschillende ondernemers.

Verschillende facetten

Directeur Victoria Ruijs van Hotel Theater Figi in Zeist ontving mevrouw Geluk-Poortvliet in het familiebedrijf Figi. En gaf haar letterlijk een kijkje in de keuken. Tijdens een uitgebreid werkbezoek maakte mevrouw Geluk-Poortvliet kennis met de verschillende facetten dat het horecabedrijf kenmerkt. Figi is een bedrijf waarbij horeca, hotel en restaurant, worden gecombineerd met de exploitatie van een bioscoop en theater.

Achter de schermen

Victoria Ruijs: “Mevrouw Geluk-Poortvliet heeft een bezoek gebracht aan de facilitaire dienst, housekeeping en vanzelfsprekend de keuken. Maar heeft ook letterlijk en figuurlijk kunnen zien hoe het er ‘achter de schermen’ in ons theater aan toe gaat. Veel mensen realiseren zich niet dat een groot deel van het werk in de horeca zich afspeelt buiten het zicht van datgene wat de gast ziet. Zo’n Dag van de Ondernemer is een unieke kans om dat eens te laten zien, bovendien is het gewoon leuk om te doen.”

Gastvrijheid als rode draad

Mevrouw Geluk-Poortvliet: “Ik heb een paar uren mogen meelopen in het Hotel Theater Figi in Zeist. Ik ben onder de indruk van de passie en gedrevenheid die ik heb ervaren vanaf de receptie tot en met in de keuken. Gastvrijheid met een hoofdletter G is de rode draad die door dit bedrijf heen loopt. Figi heeft niet alleen een regionale functie maar biedt een combinatie van cultuur en horeca die wat mij betreft uniek is in Nederland."