De gemeente Hoorn roept inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen op om initiatieven te bedenken voor het Jaar van de Gouden Eeuw in 2019. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen NBTC heeft 2019 uitgeroepen tot het Jaar van de Gouden Eeuw.

NBTC gaat het verhaal over de Gouden Eeuw in Holland in binnen- en buitenland vermarkten. Hierbij spelen steden als Hoorn en Enkhuizen een hoofdrol. Zondag 3 maart organiseren de gemeente Hoorn en Hoorn Marketing samen de officiële opening van het Jaar van de Gouden Eeuw in Schouwburg Het Park. Er is al een groot aantal programmaonderdelen bekend. Zo staat de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Hoorn op 7 januari volledig in het teken van het Jaar van de Gouden Eeuw.

Initiatiefnemers kunnen hun ideeën tot 31 januari per mail aanmelden via goudeneeuw@hoorn.nl. Als ook een subsidiebijdrage nodig is, dan kunnen zij hun idee tot uiterlijk 18 januari aanmelden via www.hoorn.nl/subsidies. Meer informatie: goudeneeuw@hoorn.nl of 0229-252200.