Op 14 oktober vond in Theater De Purmaryn de eerste editie van een nieuw evenement plaats: Gastvrij Waterland. Dit evenement is een initiatief van KHN Purmerend van Koninklijke Horeca Nederland, in nauwe samenwerking met KHN Waterland, KHN Edam-Volendam en het Bureau Toerisme Laag-Holland.

Waterland is Gastvrij

De naam van het evenement zegt het al: Waterland is een gastvrije regio. Maar dat kan altijd nog beter en mooier. Organisator Arwin Versteyne: “Met Gastvrij Waterland willen we bereiken dat we met z’n allen nog gastvrijer worden voor onze gasten. Dit jaar staat het evenement in het teken van leerbedrijven, want daar hebben we tekort aan. Geen leerbedrijven betekent minder opgeleide leerlingen en dus een personeelstekort.”

Entertainment en workshops

Tijdens Gastvrij Waterland kwamen de leerlingen van verschillende scholen in de regio die een opleiding voor horeca hebben, in aanraking met zoveel mogelijk onderdelen van het vak.
Aansluitend gaf trendwatcher Wouter Verkerk het publiek een vermakelijk optreden met zijn altijd verfrissende inzichten. Het avondprogramma werd gevuld met diverse workshops, variërend van slimme menukaarten tot de inzet van social media en zoals het hoort in de horeca werd afgesloten met een borrel.

Doe mee met 'Het beste … van Gastvrij Waterland'

Aansluitend aan het evenement start een campagne waar alle ondernemers in horeca en toerisme aan deel kunnen nemen. Deze werd afgetrapt door wethouder Hans Schütt uit de gemeente Edam-Volendam. Ieder kwartaal is er een wedstrijd die een seizoensgebonden thema heeft. De eerste wedstrijd, van december, is ‘wie heeft de mooist versierde kerstzaak van Gastvrij Waterland?’ De winnaar wordt bepaald door het publiek en door een jury uit diverse achtergronden. Deze campagne draait het hele jaar door en zal het publiek actief betrekken bij de gastvrijheid van de regio. Horecabedrijven kunnen zich nu opgeven voor deelname.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens