In de Maasvallei gaat landschap verder dan natuur alleen. Ook landbouw en voedselproductie vormen mee het karakter van de streek. Denk aan wijngaarden, akkers, boomgaarden, boerderijen of producenten van heerlijke streekproducten: ze kleuren het landschap én zorgen voor smaakvolle beleving.
We spreken dan over een voedsellandschap: een landschap waarin voedselproductie zichtbaar en beleefbaar is, en sterk verbonden blijft met de eigen streek. Het is een omgeving waar landbouw en toerisme elkaar kunnen versterken, en waar ook de producenten voordeel halen uit de aanwezigheid van bezoekers. Een troef dus voor toerisme — maar hoe zie jij dat als toeristische speler?
Via een korte bevraging willen we inzicht krijgen in hoe jij als toeristische speler aankijkt tegen de rol van voedsel(productie) in het landschap. Waar liggen volgens jou kansen of noden? Hoe kan het voedsellandschap bijdragen aan de toeristische beleving in de Maasvallei?
Invullen duurt slechts enkele minuten. Alvast bedankt voor je waardevolle input!
of via onderstaande button
Enquête