Ferry van Daal maakt De Lekkerste Maaltijdsalade. Hij won tijdens Horecava 2020 met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter Michael Simon.

Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name door de rijke vulling en de verfijnde, delicate smaak. De basis van de salade werd gevormd door een tabouleh (van o.a. bulgur, linzen en kikkererwten) gecombineerd met gegaarde rosbief en diverse cressen. Door het gebruik van harissa zat er pit in de salade.

De vakwedstrijd De Lekkerste Maaltijdsalade is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionals, werkzaam bij horecabedrijven.

De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen 10 minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er werd gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar bovenal moest de salade een uniek en spraakmakend karakter tonen.

Top 3

De volledige top 3 van De Lekkerste Maaltijdsalade 2020 luidt als volgt:

  • Ferry van Daal, Eurest, Amsterdam
  • Merijn Linssen, Eurest, Amsterdam
  • Louis Planken, Vitam Catering, Schijndel

Aan de finale van deze vakwedstrijd namen 9 deelnemers deel. De vakwedstrijd om De Lekkerste Maaltijdsalade 2020 is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens