De medewerkers van Freddy’s Bar (Hotel De L’Europe) in Amsterdam hebben eerst training gehad voordat zij op 1 juni openden. Freddy’s Bar ontvangt sindsdien veel lokale gasten en ook met de bezetting in restaurants en bar gaat het naar omstandigheden goed. KHN sprak met Dominique Borggreve, Marketing & Brand Manager van het Hotel.

Wat was jullie eerste gedachte bij het horen van de maatregelen?
“We zijn al vroeg begonnen met het uitwerken van verschillende scenario’s. De aangekondigde maatregelen kwamen niet echt als een verrassing. Sterker nog, als de regels strenger waren geweest, waren wij daar ook op voorbereid geweest. Wij waren in ieder geval heel blij dat we met de huidige maatregelen gasten op een verantwoorde manier weer konden verwelkomen.”

Hoe hebben jullie medewerkers hierbij betrokken?
“Wij zijn het gesprek met ze aangegaan en ze gevraagd actief mee te denken over oplossingen. Naast het feit dat zij over waardevolle kennis beschikken, zijn zij degene die de oplossingen ook in de praktijk moeten brengen. In de weken naar de aanloop van onze heropening hebben de medewerkers van onze restaurants en bar met elkaar geoefend. Zo konden ze zelf meteen de proef op de som nemen.”

Hoe gaat het nu na her-opening?
“Het zal geen verrassing zijn dat ook wij een flinke klap hebben gekregen en dat deze situatie nog lang voelbaar zal zijn. Toch zijn wij positief. Wij hebben sinds 30 mei onze deuren weer geopend en hebben sindsdien veel lokale gasten mogen ontvangen en ook met de bezetting in onze restaurants en bar gaat het naar omstandigheden goed. Het is voor het hele team fijn dat we weer enigszins ‘normaal’ aan het werk kunnen en dat iedereen kan doen waar hij of zij goed in is: Gastvrijheid bieden op het hoogste niveau.”

Meer inspiratie

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens