Met de coronamaatregelen koos het bestuur eerder voor een lastenverlichting. Daarom betaalde je in 2020, 2021 en 2022 geen precariobelasting voor een terras op gemeentegrond. Met ingang van 2023 betaal je precariobelasting voor zomer-, winter- en overdekte terrassen. Deze nota wordt aankomende maart / april verzonden.

Hoeveel moet je betalen?
Dit wordt berekend op basis van de vierkante meters die je in gebruik hebt en op je exploitatievergunning staan. De tarieven en een kaart met de 3 tariefgebieden vind je op amsterdam.nl/precarioterras.

Wanneer ontvang je de belastingaanslag?
De aanslag precariobelasting 2023 ontvangt u in maart/april 2024. Het kan zijn dat je vooraf een uitnodiging ontvangt van Gemeente Amsterdam, Belastingen. Dit is een proef om je terrasgegevens te controleren, zodat je mogelijke wijzigingen nog door kunt geven. Krijg je niet vooraf een uitnodiging om je gegevens te checken dan kun je op basis van de aanslag ook nog wijzigingen doorgeven. Dit moet dan door middel van het maken van bezwaar binnen een periode van 6 weken.

Hoe geef je wijzigingen door?
Als je geen terras meer hebt of als je een kleiner of groter terras in gebruik hebt neem dan contact Gemeente Amsterdam, Belastingen op 020 255 4800 (maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 18.00 uur).

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op amsterdam.nl/precarioterras. Je kunt Gemeente Amsterdam, Belastingen ook bellen via: 020 255 4800. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 18.00 uur. Lukt de betaling niet, tref dan tijdig een betalingsregeling na ontvangst van de aanslag.

Voor vragen of hulp bij het maken van bezwaar
Neem contact op met een van de regiomanagers:

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens