De gemeente biedt u een gratis advies aan door adviseurs van adviesbureau Klimaatroute. Met de energiescan brengen zij in kaart waar u in uw bedrijf energie kunt besparen. Daarna kunt u zich minimaal een jaar zonder kosten laten begeleiden en adviseren. Of het nu gaat om de besparingsmaatregelen, het beoordelen van de offertes of financieel advies over de investering in energiebesparing. 

Hoe werkt het?

Het adviesbureau Klimaatroute maakt een quickscan van uw bedrijf. Dit wordt gedaan door ervaren adviseurs. Van deze quickscan ontvangt u een digitaal rapport en binnen 2 weken volgt een persoonlijk gesprek. Wilt u daarna aan de slag met de uitkomsten van de quickscan en offertes opvragen, leveranciers selecteren of begeleiding naar een meer energie-efficiënte bedrijfsvoering dan kan Klimaatroute u daarover adviseren. Ook over de fiscale mogelijkheden en subsidies kunnen zij u meer vertellen.

Energie besparen in de horeca

De quickscan biedt u inzicht in het energieverbruik binnen uw bedrijf en de mogelijkheden om uw energiekosten aanzienlijk te verlagen. Uit de eerder uitgevoerde MKB energiescans blijkt dat binnen drie jaar meer dan 30% op de energiekosten kan worden bespaard.

Veranderde wetgeving

Energie besparen is niet vrijblijvend. Door het gewijzigde Activiteitenbesluit geldt voor bedrijven met een jaarlijks elektriciteitsgebruik van meer dan 50.000 kWh of een gasgebruik van meer dan 25.000 m3 een besparingsverplichting. Kunt u de energiebesparende maatregelen in minder dan 5 jaar terugverdienen, dan bent u verplicht de in het Activiteiten besluit opgenomen maatregelen te nemen. Voor de gemeente is deze verplichting een extra reden om door te gaan met het stimuleren van energiebesparing.

Aanmelden

Als u in aanmerking wilt komen voor een gratis scan, kunt u zich aanmelden via info@klimaatroute.nl of 020 700 94 38. Eén van de energieadviseurs neemt dan contact met u op voor het maken van een afspraak voor een quickscan van uw bedrijf.

In totaal zijn 30 quickscans beschikbaar. Meld u zich snel aan, want op=op! Gelet op dit beperkte aantal beschikbare scan’s wordt dit eerst uitgezet binnen KHN. Daarna gaan de adviseurs van Klimaatroute ook zelf op pad om (andere) ondernemers te benaderen. Door het versturen van dit bericht bent u als KHN-lid in ieder geval vast op de hoogte en kunt u zich natuurlijk ook direct al aanmelden om zeker te zijn van een gratis scan.

Tot slot

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Dimitri Druiven, beleidsmedewerker van het team Beleid en Vastgoed via telefoonnummer 088 909 7343. Graag bij correspondentie vermelden dat het gaat om de Quickscan energiebesparing Klimaatroute.

Voor algemeen advies over energie-inkoop en energiebesparing kunt u terecht bij KHN Energie.

Gerelateerde standpunten

Lees meer

Direct advies nodig?

KHN-leden bellen 0348 48 94 89 van ma t/m vr 8.30 tot 17.00 uur, mailen naar info@khn.nl, of stellen hun vraag via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens