Zoals jullie weten hebben we begin september een bijeenkomst gehad op het gemeentehuis over NIX18.

De gemeente wil de horeca en sportclubs bewegen naar een beter nalevingspercentage op het verstrekken van alcohol onder de 18.

Wij als bestuur van KHN Westland hebben Bureau Objectief naar voren geschoven om het nalevingspercentage te verbeteren. Dit als tegenhanger van reguliere handhaving door de BOA’s en politie.Zie www.leeftijdscontrole.nl

Vanaf 1 januari wil de gemeente bij deelname van minimaal 20 horecagelegenheden in gaan op ons voorstel om samen te werken met Bureau Objectief.

Per deelnemer kost dit € 480,00 per jaar. Via start subsidieregelingen van het ministerie van WVS en gemeente Westland voor het 1ste jaar, hebben wij een verdeling kunnen maken van de kosten van ieder 1/3 deel. Dit houdt in dat WVS € 160,00 per deelnemer voor zijn rekening neemt, de gemeente Westland € 160,00 per deelnemer en de deelnemende horeca zaken ook € 160,00.

We dienen wel aan de 20 zaken te komen. De 1ste 11 hebben zich bij de bijeenkomst in het gemeentehuis al aangemeld en zullen door de gemeente worden benaderd. Omdat wij als bestuur dit initiatief ondersteunen en willen laten slagen vragen wij aan diegene die zich nog niet hebben aangemeld dit alsnog te gaan doen.

Zijn er niet voldoende aanmeldingen dan zal de gemeente overgaan tot reguliere handhaving wat betekent dat wanneer u in overtreding bent de boetes flink hoger zijn dan de € 160,00. Mocht je vragen hebben over het programma wat Bureau Objectief inzet en waarvan jij deelnemer bent kun je uiteraard contact met Ronald van Gaalen, voorzitter afdeling Westland.
Aanmelden voor het project kan via westland@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens