Jermain de Rozario doet mee aan het nieuwe RTL 4-programma ‘Herman tegen de rest’. In die show neemt de Helmondse chef het op tegen Herman den Blijker.   

De Rozario is een van de zeven geselecteerde koks, die de culinaire strijd aangaat met Herman den Blijker. Dat gebeurt op verschillende locaties in het buitenland. ,,En ik zit dus nu in Zwitserland”, vertelt een opgetogen De Rozario. ,,Je wordt echt uit je comfortzone gehaald. De programmamakers vertellen je van tevoren bewust vrij weinig. Ik had geen idee waar ze me mee naartoe zouden nemen. Ik moet hier straks een traditioneel Zwitsers gerecht gaan maken, maar die keuken staat wel erg ver van mij vandaan. Sta ik hier dadelijk rösti te maken, ofzo. Wie het beste kookt, die wint. Wel superleuk hoor.”

Goede gesprekken

De Rozario, die een gelijknamig restaurant heeft aan de Steenweg, is wel wat onzeker over de ontmoeting met Den Blijker. ,,Ik ben maar een kokkie uit Helmond. Ik ga hem zo voor het eerst de hand schudden. Misschien denkt hij wel: wie is die gast?” Volgens De Rozario wordt het een soort reisprogramma, met ruimte voor goede gesprekken. ,,Natuurlijk zit er een competitie-element in, want we koken ook tégen elkaar. Maar het gaat ook om de ontmoeting tussen twee mensen, op een plek die je niet kent. Want ook Herman weet niet wie hij gaat ontmoeten en waar hij heen wordt gestuurd. Dat is, denk ik, de kracht van het programma.”

Weer achter de kachel

Er doen allerlei gevestigde namen mee aan het programma. Jong en oud, weet de chef uit Helmond, die zich vereerd voelt. ,,Onder anderen Alain Caron en Ricardo van Ede zitten erbij, maar ik weet eigenlijk niet of ik dat al mag verklappen”, zegt hij lachend. De Rozario verblijft nog tot en met donderdag voor opnames in Zwitserland, waarna hij weer achter de kachel staat in zijn eigen restaurant. ‘Herman tegen de rest’ wordt vanaf januari uitgezonden op RTL 4 en staat geprogrammeerd op de dinsdagavond.

BRON: Eindhovens Dagblad

Direct advies nodig?

KHN-leden bellen 0348 48 94 89 van ma t/m vr 8.30 tot 17.00 uur, mailen naar info@khn.nl, of stellen hun vraag via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens