Op basis van de aangekondigde versoepelingen is ‘entertainment’, zoals het vertonen van EK-wedstrijden op schermen op of rond jouw terras of in jouw zaak, vanaf zaterdag 26 juni weer mogelijk. Wel onder de voorwaarden dat gasten onderling 1,5 meter afstand houden en op hun vaste zitplaats blijven zitten. Hoe zit dit precies?

EK-wedstrijden op schermen en ander entertainment

De overheid heeft besloten dat vanaf zaterdag 26 juni 2021 entertainment in de horeca weer is toegestaan. Zo mogen de televisies weer aan tijdens EK-wedstrijden. Ook kan er weer een optreden door een zanger worden gegeven en de lokale Pub quiz mag ook weer van start. Vergeet niet om bij het gebruik van grote (beamer) schermen buiten even contact op te nemen met de gemeente.

Versoepelingen

Bekijk hier aangekondigde versoepelingen van de Rijksoverheid.

Videma-licentie

Als je bijvoorbeeld in je café tv-beelden vertoont, volstaat je reguliere cafélicentie van Videma. Dat geldt in de meeste gevallen ook als je tv-uitzendingen gaat vertonen op je terras, zolang mensen van buitenaf de schermen niet kunnen zien. En je terrasoppervlakte niet groter is dan de vertoningsoppervlakte van je cafélicentie. Anders heb je mogelijk een aparte evenementenlicentie van Videma nodig.

Bij twijfel over de juiste licentie kan je contact opnemen met Videma via: 0183-583000 of info@videma.nl. Zorg dat je een Videma-licentie hebt (aangevraagd) als je tv-beelden vertoont in je bedrijf of op of rond je terras. Vraag een Videma-licentie met KHN-korting aan, als je daar nog geen gebruik van maakt.

Let op! De tarieven van de evenementenlicentie van Videma vallen niet onder de kortingsafspraken voor leden van KHN.

Uitzenden Formule 1 in jouw zaak

De uitzendrechten van de Formule 1 zijn in handen van Ziggo Sport. Ziggo Sport verstrekt geen zakelijke licenties voor het vertonen van Formule 1 wedstrijden in jouw (horeca)zaak. Formeel mag dit dus niet. Het valt ook niet onder je Videma-licentie.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens