Een groot deel van de horecabedrijven in Breda worden door pandeigenaren en brouwerijen geholpen om de huur van april en mei te kunnen betalen. Ze hoeven in deze maanden zelf maar een derde van de huur voor hun rekening te nemen.

Na een overleg tussen burgemeester Paul Depla en meerdere brouwerijen en pandeigenaren werd de ‘Overeenkomst gedragscode ketensolidariteit’ ondertekend. Kort gezegd houdt het in dat de pandeigenaren en brouwerijen die hieraan meedoen, samen twee derde van de huur voor hun rekening nemen. Dit betekent dat de horeca zelf nog maar een derde hoeft neer te leggen. Op die manier hopen de partijen de financiële druk bij de horeca te verlagen.

In Breda doen we het samen

Johan de Vos is eigenaar van Boerke Verschuren én vice-voorzitter van KHN Breda. Hij laat weten blij te zijn met deze tijdelijke maatregel: “We laten door middel van deze overeenkomst zien dat we het in Breda echt samen doen. Deze uitzonderlijke tijd vraagt het uiterste van alle partijen om er met elkaar uit te komen. Dan is het mooi om te zien dat Breda als eerste stad in Nederland hierin de eerste grote stap heeft gezet mét elkaar. Zo kunnen we hopelijk ook een richtlijn bieden voor alle andere zaken die spelen. Het is en blijft een feit dat we deze crisis alleen overleven als we het samen doen en samen blijven doen. Laat dit een mooie start zijn daarvan. “

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens