Eerder melden we al dat er grootschalige onderzoeken gaande zijn naar misstanden in wasserijen. Werknemers zouden illegaal te werk worden gesteld en worden uitgebuit. Inmiddels zijn er ook schoonmaakbedrijven in het vizier van de beslastingdienst en arbeidsinspectie, waar dit aan de orde zou kunnen zijn.

Horecaondernemers hebben de was en de schoonmaak vaak uitbesteed aan gespecialiseerde bedrijven. Meerdere horecaondernemers zijn benaderd door de inspectiediensten om aanvullende gegevens aan te leveren. Vaak is het lastig aan te tonen dat bepaalde mensen daadwerkelijk bij u hebben gewerkt. Het is wel uw plicht om dit goed te controleren en registreren en ook is er sprake van een ketenaansprakelijkheid. Kortom, het kan erg vervelend zijn als u per ongeluk met zo'n 'malafide' bedrijf zaken hebt gedaan. Mocht u hier de dupe van zijn of niet weten wat u allemaal moet bijhouden van deze ingeleende medewerkers, kom dan bij ons op de lijn.

Meer informatie
KHN zal u informeren hoe u aan de regels kunt voldoen bij het inlenen van personeel via een ander bedrijf en ook hoe u mogelijke misstanden kunt herkennen/voorkomen. Tevens willen we graag in gesprek komen met horecaondernemers die dreigen de dupe te worden van deze malafide bedrijven en al benaderd zijn door de belastingdienst en/of inspectie. U kunt vrijblijvend contact opnemen met regiomanager Eveline Doornhegge:
e.doornhegge@khn.nl / 06 - 51 49 07 09.

Uiteraard zullen we vertrouwelijk met uw gegevens omgaan. We behartigen in eerste instantie de belangen van u als ondernemer, maar willen uiteraard ook dat onze branche verschoont blijft van dit soort illegale praktijken.