Namens gemeente De Wolden brengen we bij jullie de informatie- en inspraakbijeenkomst over het nieuwe evenementenbeleid onder de aandacht.

Evenementenbeleid: balans tussen levendigheid en leefbaarheid. De gemeente actualiseert de regels voor evenementen om beter te kunnen sturen en handhaven bij evenementen. Evenementen zorgen voor levendigheid, ze maken een gemeente aantrekkelijk, maar veroorzaken soms ook overlast.

Tot nu toe had de gemeente onvoldoende kaders en voorwaarden om te kunnen sturen en handhaven, denk aan een maximum voor geluid, het aantal evenementen, begin en eindtijden en eisen t.a.v. veiligheid. Bij het nieuwe evenementenbeleid is gezocht naar een balans tussen levendigheid en leefbaarheid. De nieuwe regels bieden meer duidelijkheid voor organisatoren én omwonenden.

Informatie- en inspraakbijeenkomst 3 maart

Op dinsdagavond 3 maart organiseren we een informatie- en inspraakbijeenkomst. Daar vertellen wij u, als inwoner van gemeente De Wolden en/of als evenementenorganisator, graag alles over het nieuwe beleid. Er is ook volop gelegenheid om hierop uw mening en visie te geven. U kunt de volledige tekst ‘voorstellen evenementenverordening en beleidsregels’ digitaal aanvragen via a.de.jong@dewoldenhoogeveen.nl.

Graag tot dinsdag 3 maart, in de raadzaal van het gemeentehuis in Zuidwolde, Raadhuisstraat 2. Aanvang 19.30 uur.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens