Op verzoek van de gemeente Vlissingen sturen wij jou bijgaande informatie over het Coronatoegangsbewijs (CTB).

Vanaf zaterdag 25 september 2021 is het Coronatoegangsbewijs ingegaan. Dit betekent dat op diverse locaties slechts bezoekers toegelaten mogen worden met dit bewijs. Dit geldt op de volgende locaties:

  • Horeca binnen (eet- en drinkgelegenheden) incl. bij het betalen of gebruik van het toilet. Behalve bij afhalen als de locatie uitsluitend werkt met het afhalen eten en drinken of op het terras;
  • Casino’s;
  • Evenementen, zoals festivals, feesten en optredens;
  • Zakelijke evenementen, zoals een congres;
  • Publiek bij een professionele sportwedstrijd; Bij culturele plekken zoals bioscoop, theater en concertzalen.

Een coronabewijs is verplicht vanaf 13 jaar. Vanaf 14 jaar geldt het laten zien van een coronatoegangsbewijs en een geldig ID-bewijs (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs). Het is niet toegestaan om af te wijken van deze regels. Is een Coronatoegangsbewijs verplicht gesteld dan mag men niet alsnog werken met de 1,5 meter afstand ter vervanging van dit bewijs.

U moet als ondernemer bij uw locatie een affiche ophangen dat er een Coronatoegangsbewijs van toepassing. Tevens moet er een toezichthouder (is een eigen werknemer) zijn die controleert en er moet gewerkt worden met een toegangskaartje/reservering.

Twijfel of er voor een locatie een Coronatoegangsbewijs noodzakelijk is neem dan contact op.

De volgende bewijzen kunnen gebruikt worden:

  • Geldig vaccinatiebewijs;
  • Een herstelbewijs van niet ouder dan 6 maanden;
  • Een negatieve testuitslag van een officiële locatie. Een zelftest is dus onvoldoende.

Al deze varianten zijn te laten zien via de CoronaCheck app. Heeft iemand geen DigiD c.q. app dan kan men via 0800-1421 of 0800-1351 verzoeken om een papieren bewijs met daarop een QR-code.

De ondernemer kan via de CoronaScanner app de QR-code scannen en controleert dit vervolgens samen met een identiteitsbewijs. Is het scherm groen dan mag de bezoeker naar binnen. Is het scherm rood dan mag de bezoeker niet naar binnen of moet verzocht worden de locatie te verlaten.

Toolkit voor organisatoren / ondernemers

De rijksoverheid heeft een toolkit opgesteld welke gedownload kan worden. In de toolkit zitten onder andere affiches die gebruikt kunnen worden. Ik adviseer om deze affiches te gebruiken en niet eigen affiches te maken.

Registeren en gezondheidscheck

Tevens wijs ik er op dat er nog steeds het registratieformulier aangeboden moet worden en een gezondheidscheck moet worden gedaan.

Controle en handhaving

Er zijn diverse ondernemers binnen onze gemeente die hebben aangegeven, vooraf via o.a. facebook, dat men niet mee gaat doen aan het Coronatoegangsbewijs. Al deze ondernemers gaan een waarschuwing ontvangen op verzoek van de burgemeester. Hij verwacht dat iedereen zich (alsnog) houdt aan de wet- en regelgeving zodat hij niet bestuurlijk hoeft op te gaan treden. Echter is ook afgesproken dat bestuurlijk optreden zal gebeuren als dit nodig is. Indien dit gebeurd dan kan dit uiteindelijk ook gevolgen hebben voor de aanwezige vergunning(en).

Mochten er vragen zijn over voorgaande dan hoor ik ze graag.

Met vriendelijke groet,

Kim van Sabben
Juridisch adviseur Drank- & Horecawet / Alcoholwet / Bibob coördinator / COVID-19
Team Vergunningen, Toezicht en Handhaving

T 0118-487273 | M 06-15560346 | E KvanSabben@Vlissingen.nl
Werkdagen: maandag t/m vrijdag
Bereikbaar tussen 9:00-16:45 uur en op woensdag tot 12:00 uur

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens