De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid controleert veelvuldig horecabedrijven in Amsterdam en regio. Steeds vaker leidt dit tot hoge boetes (minimaal € 1200,-). De volgende onderdelen komen daarbij aan bod.
1. Aanwezigheid actuele Risico Inventarisatie en Evaluatie
2. Vaststellen van identiteit en aanwezige identiteitspapieren van uw medewerkers
3. Check op tewerkstellingsvergunningen voor buitenlandse medewerkers
4. Check of maximale arbeidstijden niet overschreden worden en er voldoende pauzes zijn
5. Check of jeugdige medewerkers niet te laat en/of te lang worden ingezet
Overschreiding van bovenstaande zaken leidt vrijwel altijd tot zeer hoge boetes, zonder waarschuwing vooraf.
KHN kan helpen. Onderstaand meer duidelijkheid en hulpmiddelen.
1. Alle informatie over hoe je een goede RIE kunt maken; zelf doen of laten doen!
2. Wat moet ik als werkgever doen om te voldoen aan de identificatieplicht?
3. Wanneer heb je een Tewerkstellingsvergunning voor buitenlandse werknemers?
4. Wat zijn de werk- en rusttijden voor werknemers in de horeca?