Duurzaamheid is hot, ook in horeca en catering. Maar hoe pak je dat aan? Waar moet je op letten? Wat verwacht de gast?

Programma
We hebben een interessant programma voor je opgesteld. Een van de manieren om je menukaart future proof te maken is met meer plantaardige ingrediënten. Joris Heijnen van Green Dish licht dat toe en vertelt aan de hand van praktijkvoorbeelden over de uitkomsten van het drie jaar durende onderzoek naar sustainable menu engineering.

Verder aandacht voor duurzame vis – een ingewikkeld onderwerp waar zelfs de groothandels zich nog wel eens in verslikken.

Voor de lunch worden biologische ingrediënten gebruikt, deels uit eigen tuin. Daarnaast is een aantal leveranciers van duurzame producten, veelal uit de regio, aanwezig om hun assortiment te laten zien en proeven.

Andere onderwerpen
wat betekent biologisch en duurzaam voor je menukaart, hoe houd je het betaalbaar, wat doe je met bestaande leveranciers, waar haal je de benodigde kennis? Als deelnemer kun je ervaringen uitwisselen met collega’s, vragen stellen aan leveranciers, ideeën opdoen en kennis vergaren.

Behalve naar food & beverage is er ook aandacht voor allerlei andere aspecten van duurzaam ondernemen zoals verminderen van het voedselafval, reiniging met besparingen op het milieu en de kosten, energiebesparing en duurzame inkoop. En wat moet je doen om een Green Key certificaat of een EKO/Green Key certificering te krijgen?

Locatie
De locatie voor de lunch is het Wasven in Eindhoven. Wij hebben plaats voor maximaal 40 chefs en restaurateurs die wij persoonlijk uitnodigen. Heb of ken je geïnteresseerde collega's dan nodigen wij hen natuurlijk ook graag uit! Ook als zij in de catering of in instellingen werkzaam zijn. Deelname is kosteloos, maar alleen voor beslissers.

*Het Wasven is goed bereikbaar met zowel de auto als openbaar vervoer én natuurlijk per fiets!

Klik hier voor het aanmeldformulier.

We verwelkomen je graag op maandag 25 november in Eindhoven, van 12 tot 15 uur.

Met vriendelijke groet,

Andre Brouwer, EKO-keurmerk Horeca, 06-22198089
Erik van Dijk, Green Key
Alfred van Kempen, Wasven

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens