Jesse Eekhout wint de wedstrijd Lekker Anders. Hij won tijdens de Horecava met zijn ‘Adducted’ deze vooraanstaande vakwedstrijd. Hij ontving de award uit handen van Antonio van den Hengel Landelijk Bestuurslid KHN en tevens juryvoorzitter.

Jesse werkt bij de Firma van Buiten uit Delft. De vakjury prees het winnende gerecht met name door de verfijnde smaak en het originele gebruik van ingrediënten. De creatie bestond uit een schippersbol belegd met een granola van eendenborstvet, eendenborst in rooibos-sinnasappel saus, een mango-chutney gecombineerd met Enoki champignons en basilicum mayonaise. Volgens de vakjury een absolute winnaar!

Uniek en spraakmakend karakter

De vakwedstrijd Lekker Anders is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor mensen met een beperking die werkzaam zijn in de horeca. De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen acht minuten, vijf identieke creaties te maken en te serveren. Een vakjury proefde en beoordeelde deze creaties. Er moest worden gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral moest worden gelet op een uniek en spraakmakend karakter van het gerecht.

Top 3

De volledige top 3 van Lekker Anders luidt als volgt:

  • #1: Jesse Eekhout van Firma van Buiten uit Delft
  • #2: Raquelle Bos van Basalt - Ipse de Bruggen uit Delft
  • #3: Matthijs Kieft van Stadsherberg Ons Huis uit Hardenberg

Aan de finale van deze vakwedstrijd namen 13 deelnemers deel. De vakwedstrijd Lekker Anders is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met Hanos.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens