Goede voorlichting aan horecaprofessionals, gezagsdragers en vele anderen professionals is essentieel om jongeren te helpen verstandig om te gaan met kwetsbare situaties. Het hebben van basiskennis is daarom erg belangrijk.

In onze maatschappij komen we bijna dagelijks in aanraking met drugsgebruik. Veel jongeren staan vanuit hun nieuwsgierigheid open om te experimenteren met drugs. Wat onschuldig begint, heeft al snel grote gevolgen. Steeds vaker komen politie en andere gezagsdragers zoals handhaving en horecapersoneel/ beveiligers in aanraking met vormen van agressie door drugsgebruik.

Speed, ketamine en GHB worden steeds vaker en door steeds jongere mensen gebruikt; zij leven vaak buiten de realiteit met alle nare gevolgen van dien.

Training

Tijdens de training Drugsherkenning wordt uitvoerig ingegaan op de uiterlijke kenmerken en het benoemen van de verschillende soorten hard- en softdrugs. Er wordt stil gestaan bij de gevaren van drugsgebruik voor zowel de gebruikers als voor zijn of haar omgeving door het hieruit voortvloeiende gedrag. Ook wordt in de training besproken hoe men kan omgaan met gebruikers onder invloed.

De training biedt voldoende ruimte voor vragen en discussie over het thema drugsgebruik en drugsherkenning in de horeca.

AANMELDEN

Wanneer: Dinsdag 15 januari 2019
Tijd: 10.00 tot 12.00 uur
Waar: De Jozef, Adres: Sint Jozefstraat 2, 1131 DX Volendam

Voor wie: horecaondernemers en personeel.
Kosten: wordt u aangeboden door gemeente Edam-Volendam en KHN Edam-Volendam